Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2011 11:30

В Угоді про асоціацію не буде перспективи членства України в ЄС

В Угоді про асоціацію не буде перспективи членства України в ЄС

В Угоду про асоціацію не увійде згадка про перспективу членства України в Європейському Союзі або про ст. 49 Європейського договору, яка гарантує таку перспективу.

Про це заявив комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле, пише газета "Коммерсантъ Украина".

"Не увійде. Я сподіваюся, цей факт не стане проблемою, яка виявиться перешкодою для підписання українською стороною Угоди про асоціацію", - сказав Фюле.

Разом з тим, він відзначив, що Україна може стати першопрохідцем, уклавши з ЄС угоду, економічна частина якої виходить за рамки традиційного поняття про зону вільної торгівлі.

"Ми пропонуємо Україні не звичайний договір про зону, а створення глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. А це не лише торговельні відносини. Це означає, що ми фактично включаємо Україну до спільного ринку ЄС, який є одним з найуспішніших проектів Євросоюзу", - підкреслив Фюле.

"Сьогодні в України - історичний шанс. Вам залишилося зробити один або два кроки. І якщо зараз ви не скористаєтесь цим стратегічним моментом, у вас, схоже, буде небагато можливостей повернутися на ті ж позиції", - наголосив єврокомісар.

Зараз ви читаєте новину «В Угоді про асоціацію не буде перспективи членства України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути