Ексклюзиви
середа, 25 вересня 2013 15:13

Україна тікає від Росії через її "грубість" і "зарозумілість" - The Economist

Україна тікає від Росії через її "грубість" і "зарозумілість" - The Economist
Фото: wartime.org.ua

На конференції у Ялті Америку представляли десятки високопосадовців, тоді як Росія не спромоглася відрядити навіть свого посла.

Про це пише у середу видання The Economist.

Видання відзначає, що під час конференції у Ялті, 20-21 вересня "реальну увагу конференції було привернуто до України. Вона близька до підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС на саміті у Вільнюсі у листопаді. ЄС зацікавлений в угоді більш ніж будь-коли". При цьому видання зауважує, що хоча це й "момент найбільшого зближення України з ЄС в історії, справа залежить від одного питання – звільнення Юлії Тимошенко".

Європейські політики не втомлюються наголошувати на важливості цієї справи, проте український президент не здивував присутніх "імпровізованим проявом милосердя" навіть після запитання Юрія Луценка щодо можливості звільнення Юлії Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров запропонував Медведєву припинити "порожні балачки" про Угоду з ЄС

"Здається, у Віктора Януковича майже ірраціональний страх перед Тимошенко. Його очевидне небажання дозволити вийти їй із в'язниці є предметом великого розчарування", - пише The Economist.

У виданні також зазначили, що під час зустрічі у Яльті особливо була відчутна різниця у ставленні Заходу та Росії до України.

"Росія швидко втрачає Україну через свої власні зарозумілість та грубість. Різницю у ставленні Заходу та Росії до України було дуже чітко видно у Ялті. В той час як Америку було представлено десятками високопосадовців, включно із колишнім держсекретарем Гіларі Клінтон, Росія навіть не потурбувалася надіслати свого посла. Її основним представником був економічний радник Путіна із націоналістичними поглядами Сєрґєй Ґлазьєв...Якщо це план, він отримав протилежний результат", - підсумував The Economist.

Зараз ви читаєте новину «Україна тікає від Росії через її "грубість" і "зарозумілість" - The Economist». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути