середа, 25 вересня 2013 14:28

Азаров запропонував Медведєву припинити "порожні балачки" про Угоду з ЄС

Азаров запропонував Медведєву припинити "порожні балачки" про Угоду з ЄС
Фото: comments.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запропонував російському колезі Дмитру Медведєву перейти до практичного розгляду тих положень в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС, які викликають занепокоєння у російської сторони.

Про це повідомив прес-секретар українського прем'єра Віталій Лук'яненко.

"Я пропоную перейти від загальних міркувань - що заважає, а що не заважає - до практичного розгляду положень, які викликають суперечливі оцінки або стурбованість наших партнерів. Я за те, щоб знаходити спільну мову і реагувати на реальні загрози, коли вони є, а не на гіпотетичні", - передав Лук 'яненко слова Азарова під час зустрічі з російським прем'єром у середу в Астані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна підпише близько 70 угод, що діють в МС - Азаров

Лук 'яненко додав, що в ході переговорів сторони обговорили широке коло питань двосторонніх відносин, зокрема, висловили стурбованість зниженням товарообігу між двома країнами. Зокрема, як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну, у поточному році рівень двостороннього товарообігу скоротився майже на 20 %, або приблизно на $19 млрд. За словами українського прем'єра, скорочення відбулося, зокрема, за рахунок відмови України від надмірних закупівель дорогого російського газу.

Нагадаємо, сьогодні у ході зустрічі зі своїм російським колегою Азаров зазначив, що уряд України провів аналіз документів, що становлять основу функціонування Митного союзу, і дійшов висновку, що Україна може приєднатися до 70 з них.

"Микола Азаров в черговий раз нагадав, що співпраця з Митним союзом не є перешкодою для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, в той же час підписання Угоди з ЄС є перешкодою для налагодження співпраці з Митним союзом", - наголошується в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті уряду.

Зараз ви читаєте новину «Азаров запропонував Медведєву припинити "порожні балачки" про Угоду з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

162

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути