Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2011 17:16

Україна має використати свій шанс з ЄС, бо наступний буде не скоро - Яценюк

Україна має використати свій шанс з ЄС, бо наступний буде не скоро - Яценюк

Україна повинна використати шанс стати частиною єдиного європейського простору і парафувати Угоду про асоціацію з Європейським союзом, заявив лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк в ефірі "Радіо Свобода".

"Ця влада піде. Але якщо сьогодні ми втратимо історичний український шанс стати частиною єдиного об'єднаного європейського простору, потрібно буде десятиліттями, а, можливо, століттями чекати, щоб цей шанс знову з'явився. Тому ми повинні використовувати сьогоднішній шанс", - підкреслив він.

За його словами, саміт Україна-ЄС дасть відповідь на питання, в якій Україні ми будемо жити в найближчим часом: "Це європейська Україна, яка знає, що таке гідність людини, або це Радянський Союз номер 2. І це вибір не президента Януковича, тому що президенти міняються, їх було багато в історії нашої країни і буде багато після Януковича. Це, в першу чергу, вибір Україною і українців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одразу після саміту Україна-ЄС Янукович полетить до Москви

Крім того, Яценюк зазначає, що парафування Угоди з ЄС необхідно нинішньої української влади як гарантія того, що вони залишаться при владі.

"Президент Янукович ... приймає рішення в першу чергу для себе, але це рішення корисно і для України: провести саміт, підписати декларацію, парафувати Угоду і рухатися до ЄС", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко хоче підписати Угоду про асоціацію, але з перспективою членства

"Необхідно провести саміт Україна-ЄС, потрібно парафувати угоду, потрібно провести чесні вибори, опозиції потрібно об'єднатися на мажоритарних округах. Опозиція зобов'язана отримати 226 голосів і зупинити політичні переслідування. Отримавши більшість, опозиція зафіксує курс країни на Європу і зробить все для того, щоб ця Угода була і підписана, і ратифікована усіма членами ЄС ", - підсумував лідер" Фронту Змін ".

Зараз ви читаєте новину «Україна має використати свій шанс з ЄС, бо наступний буде не скоро - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути