четвер, 24 листопада 2011 17:40

Яценюк попросив Януковича не інтригувати із самітом Україна-ЄС

Яценюк попросив Януковича не інтригувати із самітом Україна-ЄС

Опозиція вимагає від президента Віктора Януковича забезпечити парафування та підписання Україною Угоди про асоціацію та Зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Як повідомила прес-служба партії "Фронт змін", про це заявив її лідер, народний депутат Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що через багато років Україна нарешті підійшла до історичного етапу, який відкриває державі можливості для реальної інтеграції в Європу.

"Відповідає це особистим інтересам президента чи ні, але таке зближення з ЄС відповідає інтересам українського народу. Влада зобов'язана виконувати офіційно проголошений курс держави на євроінтеграцію", - підкреслив Яценюк.

За його словами, українське керівництво повинно відмовитись від інтриг, спрямованих на фактичний зрив саміту Україна-ЄС 19 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович про 19 грудня: Буду там, де мені необхідно бути

"Якщо глава держави напередодні історичної події на пряме запитання про свою участь у саміті не дає прямої відповіді, то це свідчить або про недолугу спробу влади шантажувати Європу, або про рух в протилежному від ЄС напрямі - в Радянський Євразійський Союз, до радянського минулого", - вважає Яценюк.

Він зазначив, що відмова від парафування угоди з ЄС розв'язує руки владі, дає їй "карт-бланш" на подальше згортання демократії в Україні, політичні репресії та знищення опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович замість саміту Україна-ЄС полетить в Москву?

Лідер "Фронту змін" закликав Віктора Януковича публічно і чітко засвідчити свої наміри щодо парафування Угоди про асоціацію та Зону вільної торгівлі з Європейським Союзом 19 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк попросив Януковича не інтригувати із самітом Україна-ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути