четвер, 02 вересня 2010 12:19

Україні не потрібно відбирати "Луганськтепловоз" у росіян - Чечетов

Україні не потрібно відбирати "Луганськтепловоз" у росіян - Чечетов

Україні треба зберегти російського інвестора "Луганськтепловозу".

Про це сказав екс-голова Фонду держмайна, нардеп від ПР Михайло Чечетов у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Ситуація, яка склалася навколо підприємства "Луганськтепловоз", дуже непроста. Такого за всю історію української приватизації в нас ще не було", - зазначив політик.

За словами Чечетова, ФДМУ треба шукати нестандартні методи виходу із ситуації щодо приватизації "Луганськтепловозу".

"Треба знаходити правильне рішення між трьома суб"єктами: російською стороною, Фондом держмайна і Кабінетом Міністрів. З однієї сторони виходить, що Фонд діє в рамках закону, адже він не має права без грошей переписувати власність. Але правда є і в російської сторони, бо вона вже одного разу купила це підприємство... І чому тепер має знову платити гроші, якщо можна просто зробити перезарахування коштів. Але проблема в тому, що Фонд не має права робити перезарахування згідно із законом", - наголосив він.

Тому, додав "регіонал", потрібно шукати інші шляхи.

"Однак такого інвестора втрачати не можна. В нас більше такого дуже доброго інвестора, як цей, не буде. Адже він відкриває для нас російський ринок, підуть інвестиції. Тому треба знайти нестандартне рішення, щоб зберегти російського інвестора", - зазначив Чечетов.

Нагадаємо,ФДМ пропонує Брянському машинобудівному заводу розірвати договір купівлі-продажу 76% акцій ХК "Луганськтепловоз" за згодою сторін. Згідно з договором купівлі-продажу від 29 червня, Брянський машзавод повинен був до 31 серпня повністю перерахувати кошти за покупку "Луганськтепловозу" на рахунок ФДМ, але цього зроблено не було.

Зараз ви читаєте новину «Україні не потрібно відбирати "Луганськтепловоз" у росіян - Чечетов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути