вівторок, 20 липня 2010 17:53

Росіяни відмовляються платити за "Луганськтепловоз"

Росіяни відмовляються платити за "Луганськтепловоз"
Російська компанія "Брянський машинобудівний завод", яка перемогла у конкурсі з продажу акцій ВАТ "Луганськтепловоз", відмовляється перераховувати кошти на рахунки Фонду держмайна.

Про це на прес-конференції заявив голова Фонду Олександр Рябченко.

"Вони зараз бояться перераховувати гроші через те, що існує рішення суду з приводу повернення Україною 800 мільйонів застави за продажем Одеського припортового заводу. Росіяни бояться, що коли вони нам сплатять 410 мільйонів, то їх гроші підуть не їм, а іншим компаніям у рамках прийнятого судового рішення за продажем ОПЗ", - пояснив "головний приватизатор".

За його словами, у російської компанії є "певний острах" через те, що зазначені кошти може бути повернено компанії "Фрунзе-Флора" Костянтина Григоришина і підприємству "Нортіма" Ігоря Коломийського.

"Вони не хочуть втратити гроші. Але це не наші повноваження, а урядові. Якщо Кабмін щось прийме, ми обов'язково виконаємо. Загалом, вони не відмовляються від того, щоб стати власниками "Луганськтепловозу", - підкреслив чиновник.

Росіяни очікують від української сторони компенсації коштів за попередню купівлю акцій компанії "Луганськтепловозу", що було визначено рішенням Господарського суду Києва.

Фонд держмайна подав касацію це на рішення.

Раніше Рябченко вже заявляв, що після продажу "Луганськтепловозу" учасникам приватизаційного конкурсу з продажу ОПЗ можуть повернути 800 мільйонів гривень.

Економічна правда

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відмовляються платити за "Луганськтепловоз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути