Ексклюзиви
понеділок, 26 липня 2010 12:44

Азаров придумав, як вирішити конфлікт щодо купівлі "Луганськтепловозу"

Азаров придумав, як вирішити конфлікт щодо купівлі "Луганськтепловозу"

Фонд держмайна та Брянський машинобудівний завод укладуть мирову угоду щодо купівлі Луганськтепловозу.

Відповідне доручення дав ФДМ уряд, розпорядженням від 21 липня.

Уряд пропонує вирішити конфлікт між сторонами "шляхом укладення між Фондом державного майна та закритим акціонерним товариством "Керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод" договору про зарахування зустрічних однорідних вимог".

"Фонду державного майна забезпечити укладення мирової угоди, умови якої передбачатимуть припинення в повному обсязі зобов'язань Фонду, що випливають з рішення господарського суду м. Києва від 1 квітня 2010 р. у справі N 40/140, та зобов'язань закритого акціонерного товариства "Керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод" щодо оплати пакета акцій відповідно до пункту 3 договору купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" від 29 червня 2010 року", - йдеться в рішенні Кабміну.

Як відомо, госпсуд зобов'язав фонд держмайна повернути росіянам майже 58 мільйонів доларів за невдалу приватизацію 2007 року. Зважаючи на тодішній курс гривні ця сума становила 292,5 мільйонів гривень. Виходячи з нинішнього курсу Україна мала б повернути Брянському машинобудівному заводу вже 459 мільйонів, що менше суми, за яку купили завод у 2010 році.

У 2010 росіяни заплатили за завод лише 410 мільйонів.

Водночас росіяни боялися, що заплативши зараз 410 мільйонів, вони не отримають їх назад, бо першими в черзі на відшкодування коштів ФДМ стоять компанії Ігоря і Коломойського та Костянтина Григоришина за невдалу приватизацію Одеського припортового заводу.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Азаров придумав, як вирішити конфлікт щодо купівлі "Луганськтепловозу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути