середа, 25 лютого 2015 12:21

"Українці сьогодні борються з Росією за весь цивілізований світ" - Парубій переконує США дати зброю Україні

"Українці сьогодні борються з Росією за весь цивілізований світ" - Парубій переконує США дати зброю Україні
radiosvoboda.org

До Вашингтона прибув колишній секретар РНБО України, а тепер віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій із завданням – переконати адміністрацію Обами надати Україні зброю.

За словами Парубія, потреба в зброї (як в летальній, так і в нелетальній) є величезна, оскільки Росію доведеться зупиняти, зокрема, і силою.

"Я буду бачитися з людьми, які мають безпосереднє відношення до ухвалення рішення. Буквально з цієї студії їду на зустріч з великим другом України Маккейном. Я буду бачитися з Нуланд. Я буду бачитися з керівником Палати представників. Буду бачитися з представниками Пентагону. І я привіз узгоджений список усіх силових структур щодо тієї зброї, яка сьогодні необхідна Україні", - заявив Парубій.

Також він повідомив про зброю, яка потрібна Україні: "Частина – це нелетальна зброя, яка потрібна Україні. Наприклад, безпілотники, які допоможуть нам мати достатньо розвідувальних даних сьогодні, яких Україна не має. Це є радари, які мають виявляти вогневі точки противника на досить великі відстані, щоб наша артилерія могла подавляти вогневі точки противника. Це – радіозв'язок і засоби для подавлення радіозв'язку противника. На жаль, відсутність цих засобів дуже часто призводить до того, що противник має набагато більше інформації про дії наших військ, ніж наші війська. І звичайно летальна зброя. Не хотів би говорити весь список. Це переважно – високоточна зброя. Звичайно, це – протитанкова зброя, "Джавеліни" як їх називають. Але це є вичерпний, хоч і невеликий перелік, який був вже переданий на найвищому рівні президентові США і який я теж буду представляти усім сторонам, які причетні до ухвалення ключового рішення. Треба сказати нашим колегам, які насправді дуже багато допомогли Україні і ми повинні за це подякувати США, але разом з тим ми повинні нагадати, що Україна сьогодні бореться не тільки за інтереси України. Сьогодні наші хлопці стоять за весь цивілізований світ, тому що Путін кинув виклик усьому цивілізованому світу і наші хлопці на передовій захищають усіх. І сьогодні Україна потребує зброї. Сьогодні наші хлопці на передовій потребують зброї і тут слово США є вирішальним. Після США багато урядів європейських країн, Канада, я впевнений, підтримають цю ініціативу і будуть активно допомагати Україні".

Зараз ви читаєте новину «"Українці сьогодні борються з Росією за весь цивілізований світ" - Парубій переконує США дати зброю Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути