середа, 26 червня 2019 12:07

Україна побила рекорд Європи за кількістю політичних партій

Україна побила рекорд Європи за кількістю політичних партій
В Україні зареєстровано 352 політичні партії. Фото: ATR

В Україні є 64 політичні партії, реєстрацію яких слід скасувати через недотримання вимоги про участь у парламентських і президентських виборах протягом 10-ти років.

Про це заявив директор департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко, пише Укрінформ.

"У контексті аналізу електоральної активності варто згадати статтю 24 Закону України "Про політичні партії". Там є вимога до політичної партії брати участь у виборах на загальнонаціональному рівні - народних депутатів і президента протягом 10-ти років. Якщо вони не виконують цю вимогу, це є підставою для Мін'юсту звернутися до суду з поданням про анулювання. На сьогодні ми нарахували 64 партії, реєстрацію яких варто було б скасувати", - сказав Петренко.

Він поінформував, що Україна посідає перше місце в Європі за кількістю зареєстрованих політичних партій - 352.

Петренко додав, що, наприклад, у Словаччині зареєстровано 56 партій, Румунії - 124, Росії - 77, Молдові - 45, Латвії - 73, Литві - 38.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук пропонує карати народних депутатів за прогули

Водночас він наголосив, що довіра населення до політичних партій, попри їхню велику кількість, перебуває на низькому рівні. І навів результати опитування Центру Разумкова, проведеного з 21 по 26 березня. Згідно з ним, 76% українців не довіряють політичним партіям, а близько 60% вважають, що жодна з партій не захищає їхні інтереси.

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у народні депутати киянина Дарта Вікторовича Вейдера. Його висунула політична партія "Блок Дарта Вейдера".

Зараз ви читаєте новину «Україна побила рекорд Європи за кількістю політичних партій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути