субота, 14 вересня 2019 12:05

Україна хоче об'єднати водні шляхи від Чорного до Балтійського моря

Україна хоче об'єднати водні шляхи від Чорного до Балтійського моря
"Нам як країні треба відійти від романтичних уявлень про світ" - Гончарук. Фото: ukrinform.ua

Українська влада розглядає можливість проекту з об'єднання водних шляхів від Чорного до Балтійського моря.

Про це прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив під час щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії "Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі", яка проходить 12-14 вересня в Києві, повідомляє "Укрінформ".

"У нас також є пару дуже амбітних інфраструктурних проектів, про які ми вже починаємо говорити. Нам потрібно спробувати поєднати водним шляхом, наприклад, Балтійське й Чорне море. Це абсолютно реально. Є 40 водних шляхів, про які потрібно домовитися з Білоруссю й з Польщею. Для цього нам треба вибудовувати конструктивні відносини. І ми вже почали це робити", - сказав Гончарук.

За його словами, уряд готовий вийти за ті рамки, в яких країна перебувала раніше, та спробувати подивитися у бік нових можливостей, які дозволяють Україні стати сильнішою.

"Нам як країні треба відійти від романтичних уявлень про світ. Про те, що хтось буде на шкоду собі захищати наші кордони, ставати на горло своїм інтересам. Нам потрібно тверезо дивитися на світ. Кожна країна буде передусім захищати свій бізнес, своїх інвесторів, своїх громадян, свої кордони. Ми маємо робити так само. І усвідомлюючи це маємо будувати свої плани", - підкреслив глава уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гончарук представить програму діяльності Кабміну

16-а щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії "Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі" організована міжнародним форумом YES у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука. На конференцію зібралися понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів із 26 країн, які обговорюють глобальні виклики майбутнього, а також політичну ситуацію і її значення для Європи та України.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче об'єднати водні шляхи від Чорного до Балтійського моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути