четвер, 31 травня 2012 19:51

Ухвалення мовного закону зупинила не бійка, а кров людини - "бютівець"

Ухвалення мовного закону зупинила не бійка, а кров людини - "бютівець"
Юрій Одарченко: Янукович хотів мовним законом зробити подарунок "Єдиній Росії" Фото: tp.ks.ua

Ухвалення мовного законопроекту зупинила не бійка, у кров "бютівця" Миколи Петрука.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Юрій Одарченко.

За його словами, президент Віктор Янукович ухваленням законопроекту "регіоналів" Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова "Про основи державної мовної політики" хотів принести подарунок керівництву Російської Федерації. "Янукович хотів зробити подарунок до з'їзду "Єдиної Росії" і тому під таким тиском він намагався саме в цей день ухвалити закон про мову", - підкреслив нардеп.

За словами Одарченка, ухвалення цього законопроекту зупинила не сама бійка у парламенті.

"Я хочу сказати, що по суті зупинило його прийняття навіть не самовіддана бійка, а кров генерала Петрука, якою були ошелешені всі, - переконаний "бютівець". - Коли його вдарили по голові і все обличчя його фонтаном заливалося кров'ю, певно якісь судини були пошкоджені, бо вона лилася на всіх, то навіть ті, хто там стояв - Цюрко, Шенцев, Тадєєв — всі були ошелешені тим, що відбувається. І тому запав цей пропав. Кров людини зупинила ухвалення цього закону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У ПР не було голосів для "мовного" закону, тому з цієї теми треба було з'їхати" - Москаль

Партія регіонів налаштована зараз приймати цей законопроект далі, переконаний нардеп.

"Я хочу нагадати, як це було по Лутковській. Вони сприймають якесь буксування не як привід зробити висновки, а як збій у системі, - наголосив Одарченко. - "Акела промахнувся". Якщо Акела промахнувся, то потрібно змінювати вожака. Це для них такі правила виживання. Тому для таких демонстрацій вони буду надалі проштовхувати цей законопроект у Верховній Раді".

Тому, додав "бютівець", опозиція закликає всіх небайдужих прийти 5 червня під стіни верховної Ради, аби захистити українську мову і не допустити ухвалення законопроекту "регіоналів". "Тому ми запрошуємо всіх під стіни Верховної Ради для того, щоб був тиск ззовні на депутатів і була демонстрація несприйняття суспільством цього закону", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій розповів як перекинувся через президіум і вихопив крісло з-під Литвина

Одарченко також пообіцяв, що зі своєї сторони, депутати від опозиції у парламенті будуть "своє робити та захищати українську мову у середині Верховної Ради".

Нагадаємо, що 24 травня у Верховній Раді намагалися ухвалити законопроект "регіоналів", який фактично вводить російську мову як другу державну. Ухвалення законопроекту було зірвано через те, що між опозиціонерам і депутатами від ПР сталася бійка.

У наступний вівторок, 5 червня, депутати знову будуть розглядати це питання. Під парламентом планується проведення масштабного мітингу на захист української мови.

Зараз ви читаєте новину «Ухвалення мовного закону зупинила не бійка, а кров людини - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути