середа, 30 травня 2012 11:49

Опозиція скликає небайдужих прийти під Раду на захист української мови

Опозиція скликає небайдужих прийти під Раду на захист української мови
Опозиція кличе патріотів на протест під Верховну Раду. Фото: zz.te.ua

Партія "Батьківщина" закликає небайдужих громадян 5 червня в 9 ранку прийти до Верховної Ради і захистити українську мову.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"Минулого тижня Партія регіонів намагалася протягнути у Верховній Раді України законопроект "Про засади державної мовної політики", прийняття якого призведе до фактичного введення російської мови як другої державної і знищення української мови - душі нашої нації", - зазначають партійці.

"За цинічним розрахунками українофобів при владі, такий мовний популістський трюк дозволить додати Партії регіонів кілька пунктів до її спадаючого рейтингу, відверне увагу громадян України від провалів соціально-економічної політики Януковича: низьких пенсій та заробітних плат, зростання цін на товари, свавілля влади, порушення прав і свобод громадян, проведення політичних репресій проти лідера опозиції Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших патріотів ", - сказано в повідомленні.

На думку партії, політизація мовного питання, особливо напередодні виборів, призведе до серйозного протистояння в суспільстві і громадянського конфлікту.

"Батьківщина" готова до рішучої боротьби і обіцяє зробити все можливе, щоб не допустити прийняття мовного закону.

"Ми звертаємося до всіх патріотів, до наших співвітчизників, яким не байдуже майбутнє України: у вівторок, 5 червня 2012 року, о 9.00 приходите до будівлі Верховної Ради України! Беріть з собою національні прапори, встановлюйте пікети. Наше спільне завдання - дати відсіч розкольницьким планам Януковича і Партії регіонів, зберегти рідну мову, захистити Україну! " - закликає партія.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція скликає небайдужих прийти під Раду на захист української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути