вівторок, 29 травня 2012 19:10

"У ПР не було голосів для "мовного" закону, тому з цієї теми треба було з'їхати" - Москаль

"У ПР не було голосів для "мовного" закону, тому з цієї теми треба було з'їхати" - Москаль
Геннадый Москаль переконаний, що обидві сторони залишилися у виграші. Фото: mair.in.ua

Бійка у парламенті була вигідна партії регіонів, бо вони не мали достатньої кількості голосів для ухвалення цього законопроекту.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Геннадій Москаль.

"Просто люди не знають, чому так відбулося. Відбулося це, бо Партія регіонів не має голосів", - прокоментував він бійку у Верховній Раді під час обговорення "мовного" законопроекту.

Він пояснив: "БЮТ та "Наша Україна" явно не голосували б. Наскільки я знаю, ЄЦ не мав бажання, та і що там їх залишилося. Християнські демократи не мали голосувати. "Тушки", так звана група "Реформи заради майбутнього", офіційно заявили, що відмовляються. "Литвинівці" завжди були проти цього".

У свою чергу, комуністи нагадали те, що вони говорили на передвиборній кампанії, як і Партія регіонів, про надання російській мові статусу другої державної, зазначив нардеп: "Вони сказали, що за сурогат не голосуватимуть, бо абсолютно інші мали програмні цілі. Тому навіщо компрометувати себе перед виборцями, якщо вони цей козир ще можуть використати на нових парламентських виборах і оголосити всіх запроданцями і зрадниками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко вважає, що закон про мови проголосують вже за тиждень

"Ну і порахуйте. Там не було голосів апріорі. Тому треба було красиво з цієї теми з'їхати, - підсумував Москаль. - Якби не проголосували, то в чию би сторону це камінь був? Тоді б опозиція була б на висоті".

Говорячи про те, як надалі розвиватиметься ситуація навколо "мовного" законопроекту, нардеп висловив переконання, що наразі ніхто не має сценарію подальших дій.

"Тут три тижні залишилося до закінчення. Одні будуть робити вигляд, що вони наполягають, а інші будуть робити вигляд, що вони пручаються. І думаю, що так ці три тижні і пройдуть. Не буде ані переможців, ані переможених", - переконаний політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин заявив, що Рада повернеться до розгляду мовного законопроекту

Москаль наголосив, що влада може сказати, що "ми, бачите, боролися до кінця, але "кляті націоналісти", чи "нацисти", "фашисти", глибоко образилися".

Говорячи про "мовний" законопроект "регіоналів", політик підкреслив, що Партія регіонів вигадала якийсь сурогат, який навіть звужує те, що є в Європейській хартії і хотіла його ухвалити, аби виконати перед виборцями хоч якісь обіцянки. "І через "клятих націоналістів" і "фашистів" пан Колесніченко не міг проштовхнути це все. Там є на кого це все спирати, є з чим іти до виборців, як з однієї, так і з іншої сторони. Опозиція буде казати, що вона відстояла мову", - підкреслив Москаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болдирєв погрожує опозиції мовним референдумом, якщо ті не припинять "істерику"

Він також додав: "Всім від цього є політичні дивіденди, в залежності від того, в якому регіоні. Але не потрібно забувати, що ПР своїх виборців у західній та центральній Україні поставили у дурне положення. Тому що всім цим кандидатам від Партії регіонів нагадають про цей законопроект".

Зараз ви читаєте новину «"У ПР не було голосів для "мовного" закону, тому з цієї теми треба було з'їхати" - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути