вівторок, 29 травня 2012 09:33

Янукович наказав підняти "мовне" питання, аби підвищити рейтинг на 3-5% - Яценюк

Янукович наказав підняти "мовне" питання, аби підвищити рейтинг на 3-5% - Яценюк
Арсеній Яценюк переконаний, що "мовним" питанням влада відволікає увагу. Фото: tsn.ua

Підняти "мовне" питання наказав особисто президент Віктор Янукович, бо так він хоче підняти рейтинг партії регіонів на кілька відсотків.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк.

Він переконаний, що питання мови підняли саме для того, щоб відтягнути увагу від головного.

"Дуже хотілось би, щоб зараз в цій студії було не питання не про розкол країни, а питання про єднання країни. Наприклад, було би добре, аби ми дискутували з Партією регіонів з приводу того, чому ПР скасувала пенсійну поправку і відібрала за останні 7 місяців у пенсіонерів 2,5 тисячі гривень. Хотілось би теж, щоб була дискусія, чому в минулу середу Партія регіонів не дала жодного голосу за створення Національного антикорупційного бюро", - обурився політик.

Він також додав: "Хотілось би мати дискусію про те, яким чином був проведений медичний експеримент, який звівся тільки до одного: позакривали лікарні, звільнили лікарів і на цьому зекономили кошти, для того щоб купувати нові літаки для президента, нові автомобілі...".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські церковники попросили Литвина не чіпати мовне питання

Яценюк переконаний, що це питання, яке підняли "регіонали", не має відношення до мови.

"Це питання, яке піднято Партією регіонів, жодним чином не пов'язано з російськомовним населенням. Воно пов'язано тільки з одним — вказівку підняти цей закон і поставити його на голосування дав особисто президент Янукович", - переконаний політик.

Лідер "Фронту Змін" пояснив: "Вони (влада) провели соціологічне дослідження, за яким рейтинг партії регіонів падає. ПР програє об'єднаній опозиції. І соціологічний рейтинг показав, що якщо приймається закон про мови, рейтинг ПР зросте на 3-5%".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов образився, що його назвали "Шаріковим" і запевнив, що книжки читає

"Вони нічим не гнушаються. Треба буде стріляти — вони будуть стріляти, треба буде робити громадянську війну — вони будуть робити громадянську війну. Їх цікавить тільки одне — утримання влади. Їм абсолютно байдужа доля України, доля українців. Їм так само все одно щодо долі російськомовного населення", - підкреслив політик.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наказав підняти "мовне" питання, аби підвищити рейтинг на 3-5% - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути