субота, 26 травня 2012 09:00

Єфремов образився, що його назвали "Шаріковим" і запевнив, що книжки читає

Єфремов образився, що його назвали "Шаріковим" і запевнив, що книжки читає
Єфремов попросив не ставити на ньому і його однопарційцях клеймо. Фото: www.pr.lg.ua

Російську мову в Україні захищають у косоворотках і з рівнем Швондєра і Шарікова.

Про це в ефірі Першого національного каналу, де обговорювалося ухваленні "мовного" законопроекту, сказала народний депутат Ірина Геращенко.

"Насправді партія регіонів перед виборами говорила абсолютно про інше суспільство – не про підвищення пенсійного віку, а про підвищення пенсії. Якби Партія регіонів була трошечки ближче до народу, а не з'являлася як Дід Мороз и Снігурочка с гречкою раз на 5 років, то ви б знали, що людей у Донецьку, Луганську, Львові цікавлять абсолютно інші питання – зарплати, пенсії, ціни на харчі", - наголосила вона.

Геращенко додала: "І саме тому в ваших цих продуктових наборах ви даруєте не томики Пушкіна, и не російські народні казки,а приносите отим нещасним пенсіонерам гречку,  щоб хоч трошечки перед виборами їх купити".

Нардеп переконана, що проблема з мовою надумана: "Аби члени Партії регіонів,оці захисники російської мови, читали б хоча б якщо не книжки, а періодику українську, а не тільки останню сторінку з оголеними дівчатами, то вони би знали, що 90% української преси – це російськомовна преса".

Геращенко наголосила: "Що мене лякає, що російську мову у нас захищають Шарикови і Швондери, які в житті нічого не читали з російської літератури. Бо якби ви читали, наприклад, Толстого, то ви б знали філософію Толстого – "толстовство", що означає: що ти дав світу, щоби світ тебе простив, і менше тирили би "Межигіря".

"Але в нас російську мову захищають у косоворотках люди рівня Швондера і Шарикова, лексикою рівня Елки Людоєдки, з виглядом просто Остапа Бендера. І в цьому є ваша грандіозна проблема вашої далечі від народу", - підкреслила вона.

У свою чергу, лідер фракції Партія регіонів Олександр Єфремов що і у владі є начитані й освічені люди: "Я не є Шмондером, Швондером. А з приводу освіченості і начитаності ми зможемо з вами окремо десь посперечатися. Мені, припустимо, подобається той же самий Мільтон "Втрачений і повернутий світ" з гравюрами Дюре. Я із задоволенням читаю такі книги" .

"Не знаю, які книги ви читаєте. Тому не треба ставити печатки на людей, яких ви абсолютно не знаєте", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Єфремов образився, що його назвали "Шаріковим" і запевнив, що книжки читає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути