пʼятниця, 25 травня 2012 17:17

Парубій розповів як перекинувся через президіум і вихопив крісло з-під Литвина

Парубій розповів як перекинувся через президіум і вихопив крісло з-під Литвина
Андрій Парубій не боїться, що на нього можуть завести кримінальну справу. Фото: gazeta.ua

Народний депутат від НУ-НС Андрій Парубій розповів Gazeta.ua, як він вихопив крісло з-під спікера Володимира Литвина і розпочав бійку у Верховній Раді.

"Я стояв біля стійки і я зрозумів, що якщо з ними почати штовхатися, то не буде шансів, оскільки той, хто блокує трибуну, у переважаючому положенні і ніколи такого не було, щоб можна було розблокувати трибуну", - наголосив він.

"Тому в момент, коли до голосування лишилася одна хвилина, я просто несподівано для них спиною перекинувся, впав на цю сторону, сконцентрувався, а потім швидко кинувся до Литвина, забрав з-під нього крісло і сказав: "Володимире Михайловичу, сесія закривається. Цей закон не може стояти на розгляді, він є антиукраїнським". Литвин одразу оголосив про закриття сесії, на мене накинулися десь шість осіб і тоді розпочалася бійка", - розповів Парубій.

Під сутички нардеп пошкодив голову, але вважає це не серйозною травмою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція влаштувала шоу для електорату - експерт про бійку у Раді

"Звичайні речі, з голови трошки кров потекла, вони пробували мене душити. Серйозних травм в мене немає, - наголосив він. - Насправді, це не має жодного значення. Для мене у той день біло важливо не допустити прийняття закону і це найголовніше. Я зрозумів, що треба не штовхатися, треба прорвати до Литвина. Я радий, що мені вдалося це зробити і змусити його закрити сесію".

Відповідаючи на запитання, чи не боїться він, що за це на нього можуть відкрити кримінальну справу і притягнути до відповідальності за бійку у ВР, Парубій нагадав, що на ньому ще досі висять три кримінальні справи за події, які відбувалися у парламенті під час ухвалення Харківських угод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи Литвина відмовились голосувати за скандальну мову

"На мені вже три кримінальні справи за Харківські угоди за організацію злочинного угрупування, тероризм, перешкоджання роботи найвищому державному органу. І тому кількість кримінальних справ насправді мене не лякає: це їхній метод — метод залякування, метод тиску. Я їм колись сказав: ви мене не зламаєте за будь-яких обставин, не залякаєте. Хоч вони пробували і мене посадити, у будуть далі пробувати. І тому мене не лякає відкриття ще однієї чи двох кримінальних справ", - запевнив "нунсівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійка у ВР через мову була вигідна регіоналам?

Парубій наголосив: "Вони хотіли стравити українців, щоб протистояння було по всій Україні. Справді важливо, щоб цей процес локалізувати у Верховній Раді і не дозволити їхній кремлівський сценарій розколу суспільства. Якби вони закон прийняли, то так би і було. Мені важливо було цього не допустити. Я радий був надзвичайно, що опозиція була згуртована, діяла разом, що опозиція діяла відчайдушно, щоб не допустити цього. Це перемога не опозиції, це перемога України".

Нардеп пообіцяв стояти до останнього на захисті української мови, поки це питання не буде знято з розгляду у Верхвоній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Парубій розповів як перекинувся через президіум і вихопив крісло з-під Литвина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути