четвер, 17 листопада 2011 16:33

Угоду про асоціацію з Україною треба підписати до кінця цього року - Європа

Угоду про асоціацію з Україною треба підписати до кінця цього року - Європа

Угода про асоціацію між Україною та ЄС має бути підписана до кінця 2011 року, але Україна мусить продемонструвати повагу принципу верховенству закону і дозволити опозиції повноцінно брати участь в політичному житті країни.

За таке рішення проголосував сьогодні комітет із зовнішньої політики Європейського парламенту (ЄП), повідомляє прес-служба ЄП.

Рекомендації комітету щодо переговорів відносно угоди про асоціацію були прийняті 57 голосами "за", 2 були проти, 2 утримались.

Прийнята резолюція рекомендує ЄС зробити все необхідне для підписання угоди про асоціацію з Україною до кінця 2011 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович розповів Дональду Туску, що дуже хоче до Євросоюзу

Втім, євродепутати додали, що даний процес має йти у відповідності до резолюції ЄП від 27 жовтня, в якій було сказано, що ув'язнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко ускладнить підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, 27 жовтня Європарламент більшістю голосів прийняв резолюцію щодо України на сесії в Страсбурзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європарламенті знову хочуть закликати Януковича дати волю Тимошенко

Остаточний текст резолюції по Україні став результатом компромісу усіх політичних сил Європарламенту. Переговори щодо укладення Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною було вирішено не припиняти.

Але депутати погодилися, що доля цього документа після його погодження та підписання повинна бути поставлена ??в залежність від прогресу Києва на шляху демократизації.

Зараз ви читаєте новину «Угоду про асоціацію з Україною треба підписати до кінця цього року - Європа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути