четвер, 17 листопада 2011 13:59

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

В Європарламенті знову хочуть закликати Януковича дати волю Тимошенко

В Європарламенті знову хочуть закликати Януковича дати волю Тимошенко

Комітет з питань закордонних справ рекомендує Європейському парламенту знову висловити стурбованість ситуацією навколо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і закликати українську владу гарантувати їй та іншим лідерам опозиції право на участь в політичному процесі, як зараз, так і на майбутніх в Україні виборах.

Такі положення містяться в проголосованих у четвер в рамках засідання комітету з питань закордонних справ Європарламенту рекомендаціях Європейській комісії, Раді ЄС щодо переговорів з Україною про Угоду про асоціацію. Цей текст буде основою для резолюції Європарламенту, яка буде проголосована на пленарній сесії на початку грудня.

Це положення раніше було відсутнє в поданих рекомендаціях і було додано під час внесення поправок.

Зокрема, в рекомендаціях йдеться, що "вирок відносно Тимошенко і судові справи, порушені проти інших міністрів, викликали серйозну стурбованість в ЄС і широко розглядаються або як акт помсти, або як спроби засудити і посадити до в'язниці опозиціонерів, щоб відсторонити їх від участі у парламентських виборах наступного року і президентських у 2015".

Крім того, наголошується, що закон, який "вибірково був застосований до Тимошенко, датується радянським часом і передбачає кримінальне переслідування за політичні рішення, тоді як ст. 364 і 365 цього закону не відповідають ні європейським стандартам, ні стандартам ООН".

У рекомендаціях міститься заклик до президента та уряду України "встановити політичну, правову і адміністративну реальність у країні так, як було узгоджено в Порядку денному про асоціацію та сприяти належному управлінню та повазі верховенства права, як фундаментальним принципам у відносинах між Україною та ЄС".

Зараз ви читаєте новину «В Європарламенті знову хочуть закликати Януковича дати волю Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути