четвер, 17 листопада 2011 08:29

Європарламент рекомендуватиме Єврокомісії парафувати асоціацію з Україною - джерело

Європарламент рекомендуватиме Єврокомісії парафувати асоціацію з Україною - джерело

Депутати Європарламенту (ЄП) прийшли до компромісу і мають намір рекомендувати Європейській комісії парафувати Угоду про асоціацію Україна - ЄС до кінця 2011 року, повідомило джерело в Європарламенті.

"Знайдено компроміс: Європейський парламент закличе Європейську комісію зробити все можливе, щоб парафувати Угоду, якщо це можливо, до кінця 2011-го, зокрема, під час саміту Україна - ЄС у грудні, і щоб були виконані очікування, зафіксовані в резолюції ЄП, прийнятій 27 жовтня, зокрема, у справі Юлії Тимошенко", - розповів у середу в Брюсселі співрозмовник, який брав участь у досягненні компромісу.

Як відомо, у четвер в рамках засідання комітету Європарламенту з питань закордонних справ у Страсбурзі на голосування будуть поставлені рекомендації Єврокомісії та Ради ЄС щодо переговорів з Україною щодо Угоди про асоціацію, автором яких є Річард Легутко (політична частина рекомендацій) і Павло Залевський (економічна частина рекомендацій, що стосується глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі).

Це голосування визначить зміст майбутньої резолюції Європарламенту із зазначеного питання, яка буде винесена на голосування під час пленарної сесії ЄП на початку грудня.

Крім того, Європарламент закличе Україну забезпечити такі умови, які дозволять подальше підписання Угоди про асоціацію та її ратифікацію.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент рекомендуватиме Єврокомісії парафувати асоціацію з Україною - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути