понеділок, 08 жовтня 2012 11:36

Уго Чавес виграв президентські вибори у Венесуелі

Уго Чавес виграв президентські вибори у Венесуелі
Уго Чавес хоче правити країною до 2026 року. Фото: zarubezhom.info

Президент Венесуели Уго Чавес здобув впевнену перемогу на президентських виборах. За лідера Єдиної соціалістичної партії Венесуели проголосували 54% виборців. Такі дані озвучила голова Національної виборчої ради Тібісай Лусена.

Явка на виборах склала більше 80% (з 19 млн виборців). За Чавеса проголосували на 1 млн осіб більше, ніж за його основного конкурента Енріке Капрілеса (його підтримали тільки 45% виборців).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чавес назвав Обаму приємним хлопцем

Капрілес вже визнав свою поразку і привітав Чавеса з перемогою. У той же час він відзначив, що майже половина жителів країни не згодна з політикою нинішнього Президента.

Голосування на нинішніх президентських виборах у Венесуелі викликало небувалий ажіотаж: на деяких ділянках час голосування довелося продовжити через наплив виборців.

На крісло президента претендували шість кандидатів, однак фаворитами передвиборчої гонки вважалися чинний лідер Чавес і колишній губернатор штату Міранда, кандидат від 22 опозиційних партій Енріке Капрілес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уго Чавес: або я, або громадянська війна

Підсумки опитувань громадської думки, проведених на виборчих дільницях, свідчили про незначної переваги Капрілеса, проте підсумкові цифри виявилися не на користь опозиціонера.

У серпні 2012 р. в ході зустрічі зі своїми прихильниками Чавес не виключив імовірності того, що він буде правити країною до 2026 р. Президент заявив, що готовий балотуватися на пост президента не тільки в третій, але і в четвертий раз, якщо цього побажає народ .

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес виграв президентські вибори у Венесуелі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути