Ексклюзиви
понеділок, 17 жовтня 2011 12:56

Особистий хірург Чавеса прогнозує йому ще два роки життя

Особистий хірург Чавеса прогнозує йому ще два роки життя

Онкологічне захворювання, яке було виявлене в президента Венесуели Уго Чавеса, не залишає надії на благополучний результат лікування, при такому діагнозі пацієнт може прожити не більше двох років, заявив у неділю в інтерв'ю мексиканському виданню Milenio Semanal хірург, який займався лікуванням Чавеса в Венесуелі, Сальвадор Наваррете.

Наваррете не схильний до оптимізму щодо здоров'я лідера Боліваріанської революції. "Думаю, що прогноз щодо здоров'я Чавеса не дуже хороший, а коли я так кажу, це означає, що йому залишається до двох років життя", - сказав хірург, який раніше входив до числа наближених медиків, які займались лікуванням Чавеса з 2002 року.

"Судячи з наявної в мене інформації від його родини, у Чавеса - пухлина в області тазу, або саркома, саме тому в його лікуванні застосовується така агресивна хіміотерапія", - сказав хірург.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уго Чавес пройде четвертий курс хіміотерапії

Інтерв'ю Наваррете вийшло в день, коли Чавес у черговий раз вилетів на Кубу для проходження ще одного обстеження. Сам президент Венесуели напередодні повідомив, що йде на покращення. За його словами, чотири місяці тому ситуація з його здоров'ям була критичною. "Слава Богу, що зараз я цілий, неушкоджений і на ногах", - сказав він.

Десятого червня в Гавані президенту Венесуели була зроблена операція у зв'язку з внутрішньотазовим абсцесом. Через 10 днів він переніс ще одну операцію - з видалення злоякісної пухлини кишечника. Протягом минулих декількох місяців Чавес пройшов чотири курси хіміотерапії - три на Кубі та один в Каракасі.

Наваррете пояснює рішення перенести президентські вибори у Венесуелі на більш ранній термін саме негативним прогнозом у лікуванні Чавеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уґо Чавесу вирізали ракову пухлину

Наприкінці вересня 2011 про це заявляв і екс-посол США в Організації американських держав Роджер Норьєга, який звинуватив владу Венесуели в тому, що вони приховують правду про здоров'я Чавеса, оскільки його здоров'я є запорукою перемоги на президентських виборах.

Вибори призначені на 7 жовтня 2012 року. Традиційно ж вибори глави Боліваріанської республіки проходять у грудні.

На думку Норьєги, адміністрації США необхідно готуватись до такого розвитку подій, коли Чавес може піти з політичної сцени.

Екс-посол США з посиланням на високопоставлені джерела, які впродовж останніх двох років повідомляють вельми достовірну інформацію, також зазначив, що Чавесу було зроблено три курси хіміотерапії, а не чотири, як повідомляє офіційна влада Венесуели.

Наваррете, непогано знайомий зі звичками Чавеса, описав його повсякденний побут. Він назвав Чавеса дуже недовірливим. Президент не вірив у те, що він може коли-небудь захворіти. "Тепер же він довіряє тільки кубинським лікарям", - зазначив Наваррете.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чавес прочитав з папірця, що лікується від раку

Хірург зазначив, що президент просто зациклений на чистоті. "Він стежить за нігтями на руках і ногах, піклується про зовнішній вигляд, завжди чистий і зібраний, стежить за своєю фізичною формою", - додав Наваррете.

Крім того, глава держави п'є величезну кількість кави, "незліченні чашки на день", може й покурити в моменти напруги або просто для задоволення, проте без свідків і ніколи - на публіці. Також він - "сова", що працює допізна та вимагає від своїх міністрів працювати за таким же графіком. Піднімається Чавес о 6.30-7.00 годині ранку.

Наваррете, що побував у палаці Мірафлорес (особистий будинок Чавеса), розповів, що оздоблення приміщень там дуже просте. В особистому приміщенні Чавеса є невелика бібліотека. "Чавес - людина дуже акуратна, скрупульозна і сувора", - каже його колишній лікар.

Зараз ви читаєте новину «Особистий хірург Чавеса прогнозує йому ще два роки життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути