пʼятниця, 29 липня 2011 12:39

Чавес затанцював для своєї країни на балконі
15

Фото: Фото: Reuters

Президент Венесуели Уго Чавес відсвяткував своє 57-річчя.

Виступаючи перед натовпом своїх прихильників з балкона президентського палацу, Чавес попередив, що незабаром позбудеться шевелюри в результаті хіміотерапії і що процес лікування відніме місяці, але це не перешкодить йому правити країною ще десятиліття.

Чавес, який виглядав зміцнілим і повним енергії, помахав з балкону прапором Венесуели, заспівав і виконав танець з онукою Габріелою під народну музику, яку виконував оркестр внизу, повідомляє ВВС.

"Я зустрічаю 57-річчя відродженим до нового життя - як фенікс, я повернувся назавжди", - заявив він.

Пізніше в телеінтерв'ю Чавес повідомив, що очікує подолати важку стадію хвороби до кінця року.

Крім того, президент Венесуели в цей день відмовився від улюбленого гасла "Соціалістична батьківщина або смерть". Чавес закликав своїх прихильників думати в позитивному ключі, підкреслює Latindex.

"Я пропоную вам змінити гасла. Тут немає місця смерті, тут царює життя. Соціалістична батьківщина і перемога! Ми будемо жити і переможемо"! - проголосив президент Венесуели перед тисячами своїх соратників.

Раніше на Кубі Уго Чавес переніс операцію з видалення ракової пухлини. За день до національного свята - Дня незалежності (5 липня) президент повернувся на батьківщину.

Чавес пройшов вже два курси хіміотерапії в червні та липні 2011 року. Повідомлення про його хворобу шокувало багатьох жителів Венесуели, а також дало політологам привід для обговорення кандидатів на місце президента. На час лікування Чавес делегував частину владних повноважень віце-президенту Венесуели Еліасу Хауа і міністру планування і фінансів Хорхе Джордані, пише Lenta.ru.

Уго Чавес займає пост президента Венесуели протягом приблизно 13 років - він був вперше обраний главою держави в грудні 1998 року.

Зараз ви читаєте новину «Чавес затанцював для своєї країни на балконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути