понеділок, 13 серпня 2012 06:29

Венесуела готує партизанські загони для "тривалої війни з США"

Венесуела готує партизанські загони для "тривалої війни з США"
rusarm.com

У Венесуелі створюються партизанські загони на випадок вторгнення США. Про це повідомила депутат парламенту від опозиції Марія Коріна Мачадо, передає France24 з посиланням на мексиканські ЗМІ.

За її словами, до неї в руки потрапила копія нового військового плану. "Стратегічною метою є створення нової боліваріанської військової доктрини, яка повинна підготувати Венесуелу до успішної тривалої війни проти імперії, тобто Сполучених Штатів", - сказала М.Мачадо, процитувавши документ.

У ньому також стверджується, що до 2013р. чисельність партизанських збройних формувань повинна досягти 1 млн людей, а до 2019 - вже 2 млн. Новий план передбачає посилення ополчення і партизанських загонів на шкоду регулярної армії. М.Мачадо вважає, що документ створювався за підтримки кубинських властей.

Нагадаємо, загони ополчення були створені у Венесуелі в 2005р. для опору "імперіалістичної агресії". Вони вважаються частиною венесуельської армії, але підпорядковуються безпосередньо президенту Уго Чавесу, який є послідовним критиком США.

М.Мачадо підтримує на президентських виборах у Венесуелі суперника У.Чавеса, кандидата від опозиції Енріке Капрілеса.

Зараз ви читаєте новину «Венесуела готує партизанські загони для "тривалої війни з США"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути