середа, 10 липня 2013 19:35

"УДАР" не братиме участь у пікетах та штурмах в Київраді

"УДАР" не братиме участь у пікетах та штурмах в Київраді
Фото: tsn.ua

Депутати Київради від фракції "УДАР" прийдуть на завтрашнє засідання, але голосувати не будуть. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив голова фракції "УДАР" в Київраді Олександр Клюс.

"Сьогодні на засіданні фракції ми вирішили, що прийдемо на сесію, але голосувати не будемо. Планується, що в сесійну залу прийде Віталій Кличко, зробить заяву від політичної партії щодо тих подій, які склались в Київраді. Про те, що в Києві потрібно провести вибори, припинити ту ситуацію, яка склалася. В місті повинен бути народно обраний мер. Він повинен прийти з програмою дій щодо поліпшення ситуації в місті, які першочергові кроки повинен зробити, які пріоритети у фінансуванні мають бути", - заявив Клюс.

Політик також додав, що "УДАР" не братиме участь у пікетах та штурмах. При цьому "ударівець" зазначив, що не проти, щоб проти нелегітимної сесії протестували самі кияни.
"Це право кожного громадянина йти на збори чи мітинги. Але я проти радикалізму. Кожен із народних депутатів чи просто житель столиці має право звернутись до прокуратури зі скаргою на неправомочні дії депутатів Київради щодо перевищення ними своїх обов'язків, щоб вони призупинили ці рішення, звернутися до суду. Потім ці рішення мають бути скасовані у визначеному законом порядку. Якщо ми задекларували свій європейський вибір, то повинні не тільки хотіти, а й своїми діями показувати, що ми вже доросли до цивілізованих дій. А ламати двері й бити вікна, штовхати людей — я проти цього", - зауважив голова фракції "УДАР" в Київраді.

Нагадаємо, депутати "Батьківщини" не виключають застосування силових методів під час запланованої на 11 липня сесії Київської міськради. "Свобода" у свою чергу заявила, що зробить все можливе, аби нелегітимне засідання Київради завтра не відбулося.

Зараз ви читаєте новину «"УДАР" не братиме участь у пікетах та штурмах в Київраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути