середа, 10 липня 2013 18:16

Киянам слід відстоювати своє право обирати свого депутата в ЄСПЛ - Луценко

Киянам слід відстоювати своє право обирати свого депутата в ЄСПЛ - Луценко
Юрій Луценко. Фото: thekievtimes.ua

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що вирішувати питання про проведення виборів до Київської міської ради необхідно паралельно в двох площинах: правової та політичної.

"Я вважаю, що діяти потрібно в юридичній площині, домагаючись рішень європейського суду, який на сьогоднішній день - єдиний суд, який діє на території України. По-друге, протидіяти узурпації влади з боку самопроголошених депутатів Київради", - сказав Юрій Луценко.

Луценко повідомив, що планує взяти участь в акції протесту біля стін Київської міської ради у четвер, коли проводитиметься засідання Київради.

"Факт перший - це, що нинішня Київрада нелегітимний. Роз'яснення Конституційного суду навіть з урахуванням того, що це дискредитований інститут, не торкається питань позачергових виборів Київради. Будь-яке рішення Київради є нелегітимним", - сказав Луценко.

За його словами, необхідно оскаржити бездіяльність Верховної Ради України, яка не призначає вибори до Київради, у Вищому адміністративному суді України. "Очевидно, в цьому суді потрібно отримати відмову, тому що всі ми знаємо ціну українським судам, і після цього добиватися справедливого і законного рішення на право кожного киянина вибирати свого депутата в Європейському суді з прав людини", - сказав Ю.Луценко.

Екс-міністр зазначив, що кожен, хто сьогодні "заносить хабара" в надії вирішити свої питання у Київській міській раді, повинен пам'ятати про те, що всі лобійовані земельні та інші рішення рано чи пізно будуть визнані незаконними. "Це правовий, правильний, довгий, але ефективний шлях", - сказав Луценко.

Крім того, за його словами, необхідно, в силу можливостей народних депутатів, уповноважених виборцями, в тому числі і киянами, "блокувати діяльність нелегітимного Київради, який скоює злочини, узурпувавши право представляти киян"

На зустрічі з громадськими активістами Києва Луценко також закликав до необхідності формувати мережу опору киян. Також додав, що кожен городянин своїми силами може протистояти незаконним діям влади. Зокрема, організувати кількох людей, які працюватимуть на виборах, на виборчих дільницях і будуть контролювати законність таких виборів.

Зараз ви читаєте новину «Киянам слід відстоювати своє право обирати свого депутата в ЄСПЛ - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути