четвер, 27 червня 2013 15:53

Київська влада готова подарувати Києво-Печерську Лавру церковникам - Бригинець

Київська влада готова подарувати Києво-Печерську Лавру церковникам - Бригинець
Олександр Бригинець. Фото: radiosvoboda.org

КМДА підтримала проект закону № 2993 "Про внесення змін до деяких законів України про створення умов для повернення культових споруд релігійним громадам", повідомляє в четвер прес-служба народного депутата фракції "Батьківщина" Олександра Бригинця.

На думку депутата, цим законопроектом у місцевої влади будуть відібрані права надавати згоду на передачу релігійним громадам культових споруд місцевого та національного значення.

"Тепер ніхто не буде питати у місцевої громади, чи хоче вона передати той чи інший релігійний об'єкт, що знаходиться на її території, релігійній громаді, чи ні - його долю вирішуватиме Кабмін. Тому, я переконаний: для того, щоб серйозно розглядати цей законопроект , його узгодження треба запитувати не у адміністрацій, а у місцевих рад, місцевих громад ", - упевнений Бригинець.

На думку депутата, релігійні громади навмисно чи ненавмисно будуть перебудовувати церкви та інші релігійні об'єкти-пам'ятки, а зараз у влади є хоч якась можливість контролювати ці процеси.

"Навіть ті дерев'яні церкви, які нещодавно стали об'єктами культурної спадщини, які охороняє ЮНЕСКО, вимагають серйозної відновлювальної роботи у зв'язку з тим, що релігійні громади за своїм розсудом змінили їх, позбавивши справжніх елементів. Повернути справжність можна лише завдяки державі, яка за законом не має ніякого впливу на об'єкт, якщо він є приватним або належить певній громаді ", - пояснив Бригинець.

Він також нагадав, що Києво-Печерська Лавра спочатку перебувала у комунальній власності міста, потім Київрада прийняла рішення про передачу її у державну власність.

"Процес (передачі з комунальної у державну власність - Gazeta.ua) ще не завершений, і тепер шукають спосіб віддати її церкви (Української православної церкви Московського патріархату - Gazeta.ua) після того, як вона стане державною", - упевнений депутат.

Зараз ви читаєте новину «Київська влада готова подарувати Києво-Печерську Лавру церковникам - Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути