понеділок, 28 січня 2013 16:03

УДАР хоче позбавляти мандату депутатів за "кнопкодавство" та прогули

УДАР хоче позбавляти мандату депутатів за "кнопкодавство" та прогули
Фото: volynnews.com

Депутати від "УДАРу" подадуть на розгляд парламенту проект змін до Конституції, який передбачає розширення переліку підстав для дострокового припинення повноважень народного депутата.

Насамперед, йдеться про позбавлення мандату за голосування чужою карткою, йдеться в заяві партії.

"УДАР" вважає, що без вирішення проблеми особистого голосування робота парламенту не може бути ефективною і легітимною. А сама Верховна Рада перетворюється на конвеєр ухвалення рішень купкою провладних депутатів. Тому саме забезпечення особистого голосування є завданням номер один для збереження парламентаризму в Україні", - підкреслюють в "УДАРі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко підписувала газові угоди під тиском — Ляшко пропонує уряду йти у Стокгольмський суд

Також законопроект передбачає дострокове припинення повноважень депутатів, які обрані від політичної партії, але які відмовилися увійти до складу її фракції.  Є в законопроекті і норма про позбавлення мандату депутатів, які систематично не ходять на засідання Верховної Ради та парламентських комітетів.  Пропонують в "УДАРі" також позбавляти мандату народних депутатів за наявність подвійного громадянства.

Фракція "УДАР" в перший день наступної сесії вимагатиме розгляду першим же питанням запровадження системи персонального голосування "Рада-3", так званої сенсорної кнопки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чого ви від мене хочете?!" - Спікера ВР не на жарт розлютило питання про його зарплату

"Люди обирали депутатів, щоб вони працювали і ухвалювали закони, а не віддавали свої картки для голосування та не з'являлися у парламенті, – зазначають в партії. - І сьогодні  майже 90 відсотків громадян вважають, що за голосування чужими картками депутатів треба позбавляти повноважень", - йдеться в заяві "УДАРу".

Зараз ви читаєте новину «УДАР хоче позбавляти мандату депутатів за "кнопкодавство" та прогули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути