понеділок, 26 липня 2021 10:47

У Зеленського з'явилися авторитарні ноти. Це доволі тривожно - соціолог

У Зеленського з'явилися авторитарні ноти. Це доволі тривожно - соціолог
Також Зеленський займається популізмом, сказав соціолог. Фото: Сергій Старостенко

Президент Володимир Зеленський почав робити авторитарні кроки. Про це сказав соціолог Євген Головаха.

"З'явилися перші авторитарні ноти. У тому, як він ухвалює рішення. Мені від цього дещо тривожно. Хоча б приклад із Конституційним судом", - цитує соціолога "Українська правда".

"Громадськість завжди чекає, щоб прибрали всіх. Якби ми ці очікування більшості населення втілювали в життя, то в нас керувати не було б кому.

У масової свідомості є бажання покарати всіх представників ненажерливої еліти за все, що вони зробили за останні 30 років. Тому не треба в цій ситуації піддватися впливу громадської думки. Але є авторитарні кроки, на межі закону", - зауважив соціолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спостерігаємо за третьою спробою закріпити в Україні постсовкову диктатуру

"На посаді президента Зеленський відтворює механізм керування системою у "кварталі". І думає, що ці ж методи будуть успішними й тут. Але правила бізнесу й закони країни – це різні речі.

Чесно кажучи, один вигляд судді Тупицького ображає мою гідність громадянина. Його курорти й поведінка. Є ж закони в країні й треба до них ставитися обережно. Якщо такі авторитарні рішення будуть не системними, а із вкрапленнями, то це може бути. Але, якщо це стане методом керівництва – становитиме загрозу для демократії. І я цього боюся. І про це треба нагадувати йому (Зеленському. - Gazeta.ua) через представників ЗМІ та експертне середовище", - сказав Євген Головаха.

"Велике будівництво" і посадити мільярд дерев – це популізм, говорить соціолог.

"Злоякісний популізм – це про мільярд дерев. Цим має займатися міністерство екології з рухами й організаціями, а не президент", - зауважив експерт.

У березні президент Зеленський скасував укази колишнього президента Януковича 2013 року про призначення Олександра Тупицького й Олександра Касмініна суддями Конституційного суду.

У липні колегія суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду визнала незаконним указ президента Зеленського.

Після цього Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом ухвалення суддями рішення.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського з'явилися авторитарні ноти. Це доволі тривожно - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути