субота, 27 березня 2021 14:29

Тупицький може йти на заслужений відпочинок - президент

Тупицький може йти на заслужений відпочинок - президент
Володимир Зеленський скасував указ експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького суддею КСУ. Фото: КСУ

Президент Володимир Зеленський скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення суддів КС Олександра Тупицького та Олександра Касмініна за результатами аудиту указів Януковича, проведеного на виконання рішення РНБО.

"На минулому засіданні РНБО, серед іншого, було ухвалене рішення щодо аудиту всіх указів президента Януковича. Сьогодні є перші результати. Мова про два укази Януковича – від 14 травня та 17 вересня 2013 року про призначення суддями Конституційного Суду України Тупицького Олександра Миколайовича та Касмініна Олександра Володимировича. Обидва ці укази мною скасовано. Вказані особи можуть відправлятися на заслужений відпочинок", - цитує президента його пресслужба.

"Якщо є тижні, коли не відбуваються засідання РНБО, це зовсім не означає, що особи, які протягом довгих років шкодили державним інтересам України, можуть розслабитись і спати спокійно", - додав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створюють загрозу нацбезпеці: Тупицький більше не суддя КСУ

Він зазначив, що підписав указ про введення в дію рішення РНБО від 19 березня, згідно з яким у 19 компаній анульовано ліцензії та спеціальні дозволи на видобуток і користування українськими надрами.

29 грудня 2020 року президент України підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького. Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький у Верховному суді оскаржив указ Зеленського про своє відсторонення від посади. 26 лютого 2021 року президент продовжив ще на місяць відсторонення Тупицького.

Зараз ви читаєте новину «Тупицький може йти на заслужений відпочинок - президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути