субота, 27 березня 2021 10:07

Створюють загрозу нацбезпеці: Тупицький більше не суддя КСУ

Створюють загрозу нацбезпеці: Тупицький більше не суддя КСУ
Президент Володимир Зеленський скасував указ експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду України. Фото: КСУ

Президент Володимир Зеленський скасував указ експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду України.

Відповідний указ розміщений на сайті глави держави.

"Рішення прийнято з метою гарантування додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, забезпечення державної незалежності і національної безпеки, керуючись національними інтересами України", - йдеться у ньому.

Зазначено, що узурпація влади у 2010 - 2014 роках Віктором Януковичем призвела до підриву основ національної безпеки і оборони України, порушення прав і свобод людини.

"Окремі судді Конституційного Суду України, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державній незалежності та національній безпеці України, що порушує Конституцію України, права і свободи людини і громадянина", - сказано в указі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Тупицького направили до суду

Указ вступає в дію з дати його опублікування.

29 грудня 2020 року Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення голови Конституційного cуду Олександра Тупицького від посади судді КС. Наступного дня у КС заявили, що вважають його указ "юридично нікчемним" і закликали скасувати. Правовий департамент секретаріату КС заявив, що Тупицький повинен далі виконувати свої обов'язки. 19 січня 20210-го ДБР заявило, що повідомили Тупицькому про підозру у "завідомо неправдивих показаннях, поєднаних зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань".

Зараз ви читаєте новину «Створюють загрозу нацбезпеці: Тупицький більше не суддя КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути