пʼятниця, 19 квітня 2019 07:31

У Зеленського прокоментували рішення суду щодо Приватбанку

У Зеленського прокоментували рішення суду щодо Приватбанку
У команді кандитата в президенти Володимира Зеленського прокоментували рішення суду щодо скасування націоналізації ПриватБанку. Фото - Цензор.НЕТ

Окружний адміністративний суд Києва, який виніс рішення про скасування націоналізації ПриватБанку, не викликає довіри.

А саме рішення "створює певні ризики", заявив екс-міністрів фінансів України Олександр Данилюк, який у команді кандидата у президенти України Володимира Зеленського відповідає за міжнародні відносини, фінансову та банківську політику.

"Я розумію, що рішення створює певні ризики. Але давайте будемо відвертими. Дуже складно зараз коментувати рішення, яке є таємним. І єдине, що ми зараз можемо вирішувати, чи можна довіряти цьому суду. І ми розуміємо, що цьому суду насправді довіряти не можемо. Тому що саме цей суд приймав рішення щодо поновлення Насірова на посаді, саме цей суд приймав рішення не на користь держави. Це суд з відповідною репутаціює", – сказав Данилюк це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко відреагував на скасування націоналізації Приватбанку

За його словами, рішення про скасування націоналізації банку може позначитися на співпраці з Міжнародним валютним фондом і "мати більш серйозні наслідки". Але Данилюк впевнений, що так само, як держава змогла забезпечити фінансову стабільність під час одержавлення "ПриватБанку" у 2016 році, так само нова влада зможе це зробити без жодних питань.

18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення про незаконність націоналізації ПриватБанку через порушення процедури, яка визначена на законодавчому рівні. Рішення про націоналізацію банку державою було ухвалено 18 грудня 2016 року. Причина - нестача в капіталі ПриватБанку, яку виявили за результатами стрес-тестування.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського прокоментували рішення суду щодо Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути