субота, 31 жовтня 2020 22:50

У Зеленського прокоментували заяву Ради Європи щодо КСУ

У Зеленського прокоментували заяву Ради Європи щодо КСУ
Представник президента в КСУ Федір Веніславський заявив, що припинення повноважень суддів є єдиними можливим виходом з ситуації, що склалася. Фото: Офіс президента

Представник президента в КСУ Федір Веніславський заявив, що припинення повноважень суддів Конституційного суду є єдиними можливим виходом з ситуації, що склалася.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "Україна 24". За його словами, ініціативу президента Володимира Зеленського потрібно підтримати, попри заяву Венеціанської комісії та Групи держав проти корупції.

"Я вважаю, що КСУ своїм рішенням фактично перекреслив свою легітимність. Навряд цей склад КСУ може адекватно реагувати на оцінку тих законів, які йому ініційовані. Тому я вважаю, що законопроект абсолютно адекватний", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник президента в КСУ пояснив мету законопроєкту Зеленського

Він додав, що зараз шукати виключно легітимне та конституційне рішення, яке дозволить вийти з конституційної кризи, навряд вийде.

У Раді Європи назвали законопроект президента Володимира Зеленського щодо припинення повноважень суддів КСУ - грубим порушенням.

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про відновлення довіри до конституційного судочинства", яким пропонується визнати, що рішення Конституційного Суду від 27 жовтня 2020 року є "нікчемним" (таким, що не створює правових наслідків) як таке, що прийняте суддями КСУ в умовах реального конфлікту інтересів.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського прокоментували заяву Ради Європи щодо КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути