вівторок, 10 листопада 2020 17:25

У Зеленського придумали спосіб уникнення Covid-19

У Зеленського придумали спосіб уникнення Covid-19
В ОП запропонували долучити до програми спортсменів, які перехворіли на Covid-19. Фото: president.gov.ua

У Офісі президента Володимира Зеленського ініціюють розробку програми "Здорова нація", яка міститиме практичні рекомендації громадянам щодо зміцнення здоров'я, профілактики захворювань та подолання їхніх наслідків. Про це повідомляють у пресслужбі ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський у самоізоляції провів першу нараду

Очікується, що така програма спрямовуватиметься на те, щоб люди не залишалися сам на сам зі своїми недугами, зокрема спричиненими коронавірусом.

Пандемія Covid-19 показала, що люди, які мають сильний імунітет, регулярно займаються спортом, мають легший перебіг коронавірусної хвороби й одужують швидше. Тому акцент потрібно робити на профілактиці, вважають в ОП.

"Коли людина захворіє на Covid-19, лікарі їй прописують профілактичні ліки різного характеру. Ми говоримо зараз про той стан хворого, коли не йдеться про обов'язкове лікування в лікарні й застосування антибіотиків. Тобто у більшості випадків Covid-19 потрібні самоізоляція та профілактичні ліки, які підтримують нормальний стан здоров'я людини".

Потрібно, щоб іще до інфікування людина знала, як зміцнити свій організм, щоб він був готовий побороти вірус, зауважили в Зеленського.

Тому запропонували створити програму "Здорова нація", у межах якої надаватимуть громадянам інформацію про переваги здорового способу життя, регулярних фізичних навантажень і тренувань, а також про "Кошик здоров'я" - перелік вітамінів, необхідних для підтримки здорового організму і зміцнення імунітету.

"Час займатися зарядкою чи тренуванням, пити вітаміни. Це час, коли можна зараз зробити таку спортивну оздоровчу програму для нації, покращити здоров'я нації", - йдеться в повідомленні пресслужби.

Також в ОП запропонували долучити до програми спортсменів, які перехворіли на Covid-19, аби вони розповідали людям про свій досвід боротьби з хворобою.

"Ковід нам підказує, що національна ідея - це здорова нація. Сьогодні проблема ковіду, проблема здоров'я є для всіх пріоритетною та важливою. Тому сьогодні, у цей час, люди, які є лідерами, спортсмени, які пройшли через випробування, вони могли б дати надію, розповісти конкретні рекомендації".

9 листопада президент Володимир Зеленський повідомив про те, що отримав позитивний тест на коронавірусну інфекцію. Також глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив про те, що заразився коронавірусом.

10 листопада прессекретар глави держави Юлія Мендель зазначила, що президент почувається добре, із симптомів Covid-19 має невисоку температуру, самоізолювався вдома в окремому приміщенні.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського придумали спосіб уникнення Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути