четвер, 24 грудня 2020 15:36

У Зеленського планують збудувати найдовшу трасу в Україні. Вона з'єднає Львівську та Луганську області

У Зеленського планують збудувати найдовшу трасу в Україні. Вона з'єднає Львівську та Луганську області
Траса буде починатися з міста Стрий у Львівській області, а закінчуватися в Ізвариному Луганській області. Фото: president.gov.ua

В Офісі президента планують в рамках програми "Велике будівництво" до Дня Незалежності 2021 року збудувати найдовшу трасу в країні.

Відповідний проєкт презентував заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

Частина траси була відновлена цьогоріч, а частину планують відновити 2021 року. Вона починатиметься з міста Стрий у Львівській області, а закінчуватися в Ізвариному в Луганській області, яке зараз окупована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав найважливіші досягнення року

Дорога матиме протяжність 1,4 тис. км та з'єднає міста Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Умань, Кропивницький, Дніпро і закінчуватиметься у місті Покровськ. Це останнє неокуповане місто на шляху траси. Далі, за планом, дорога має проходити через Донецьк та Луганськ і дійти до Ізвариного.

Без урахування окупованих територій, траса матиме протяжність 1,1 тис. км, зазначив Тимошенко.

Економіст Михайло Кухар заявив, що мультиплікативний ефект від будівництва доріг в рамках президентської програми "Велике будівництво" становить 3 грн 5 коп. на кожну вкладену гривню.

На початку 2020 року Володимир Зеленський оголосив про початок програми "Велике будівництво". У рамках проєкту планувалось оновити та побудувати 6,5 тис. км доріг державного і місцевого значення, понад 150 штучних споруд, 100 шкіл, 100 дитячих садочків, 100 спортивних об'єктів.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського планують збудувати найдовшу трасу в Україні. Вона з'єднає Львівську та Луганську області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути