Ексклюзиви
пʼятниця, 17 травня 2019 00:24

У Зеленського бачать всі підстави для розпуску Ради

У Зеленського бачать всі підстави для розпуску Ради
У Зеленського назвали передумови для розпуску парламента. Фото: Радіо Свобода

Спікер новообраного президента Дмитро Разумков назвав причини, які дають Володимиру Зеленському підстави для розпуску українського парламенту.

"Вони дуже чіткі і прописані в законі. Однією з цих передумов є відсутність коаліції. Тому що в двох фракціях коаліційних сьогодні немає 226 народних депутатів. Було дуже багато запитів, зокрема від різних організацій комерційних, громадських, і від народних депутатів, якими просили пана Парубія надати поіменний список коаліції. Чому український народ не може зрозуміти, хто ж входить в коаліцію, яка несе відповідальність за всі ті дії, які несе парламент? Відповіді немає. Якщо ми говоримо про цю формальну причину - вона має місце бути", - сказав він в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Разумков також обурився ініціативою нардепів проголосувати законопроект "Про Президента", яким пропонувалося значно скоротити повноваження президента. Ця ідея, за словами Разумкова, належала Парубію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського депутатам пропонують свою модель співпраці

"Ідея з'явилася в понеділок, а у четвер депутати вже повинні були проголосувати за цей законопроект, де фактично з порушенням всіх процедур, зокрема і Конституції, планували прибрати практично всі повноваження і перетворити президента країни в номінальну фігуру. Що не дало б йому виконати навіть ті обіцянки, які були дані під час виборчої кампанії", - сказав спікер Зеленського.

Верховна Рада проголосувала за день інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського на 20 травня. Урочисте засідання розпочнеться у понеділок о 10:00.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського бачать всі підстави для розпуску Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути