субота, 11 травня 2019 22:01

У Зеленського депутатам пропонують свою модель співпраці

У Зеленського депутатам пропонують свою модель співпраці
У Зеленського не виключають розпуск Ради. Фото: DW

Верховна Рада повинна приймати важливі рішення, а непрацюючий парламент необхідно розпустити.

"Нам потрібно, щоб приймалися важливі рішення. Навіщо розпускати працюючу Раду? А непрацюючу - просто необхідно", - заявив в інтерв'ю "Ліга.net" радник Зеленського, екс-міністр фінансів Володимир Данилюк.

За словами Данилюка, є кілька моделей роботи президента і Ради.

"Перший - шлях договірняків. Це те, чого Рада очікує, що ми прийдемо домовлятися-торгуватися. ... Я упевнений в іншому підході. У Зеленського є ... підтримка і довіра 73% виборців, і це єдине, на що він має спиратися у роботі з Радою", - зазначив радник Зеленського.

"Треба йти до Верховної Ради з кадровими призначеннями та пріоритетними законопроектами, вносити і наполягати - голосуйте! Президент Зеленський збирається так діяти.

Якщо не голосують, треба зробити так, щоб відмова депутата підтримати хорошу ініціативу мала для нього високу політичну ціну. Нехай пояснює своїм виборцям, чому він проти антикорупційних законів і оновлення кадрів", - вважає Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда Зеленського склала план на перші 100 днів президентства

У разі відмови ВР працювати з президентом "можна зробити так, щоб їх низька довіра конвертувалося у програш на наступних виборах, і заручитися підтримкою громадськості, яка навчилася тиснути на владу".

Раніше повідомлялося, що команда новообраного президента Володимира Зеленського підготувала проект указу про достроковий розпуск Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського депутатам пропонують свою модель співпраці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути