вівторок, 28 травня 2019 19:05

У Зеленського анонсували новий закон про корупцію

У Зеленського анонсували новий закон про корупцію
У Раду внесли понад 10 законопроектів про незаконне збагачення, але Захід та суспільство назвали їх недосконалими. Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський внесе до парламенту законопроект про покарання за незаконне збагачення чиновників.

Про це на брифінгу повідомив екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, якого президент призначив секретарем Ради нацбезпеки та оборони.

"Президент Зеленський найближчим часом подасть цей законопроект до Верховної Ради... Сподіваюся, сьогодні його остаточно узгодять з нашими міжнародними партнерами і подадуть до Ради. Ніщо не може зупинити народних депутатів від ухвалення цього рішення", - сказав Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 65 справ проти корупції, які закрили, неможливо буде реанімувати

26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, що передбачає покарання за незаконне збагачення. На його думку, це не узгоджується із принципами верховенства права та презумпції невинуватості. До суду на покарання за незаконне збагачення поскаржились 59 народних депутатів.

У результаті Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила 65 кримінальних проваджень, що відкрили за статтею про незаконне збагачення. У сумі йдеться про 1,3 млрд грн, 1,1 млн дол. та 500 тис. євро.

Серед фігурантів цих справ — міський голова Одеси Геннадій Труханов, екс-голова Державної фіскальної служби Мирослав Продан, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, народні депутати Ігор Мосійчук і Володимир Новинський, керівник Радикальної партії Олег Ляшко та інші.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського анонсували новий закон про корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути