Ексклюзиви
понеділок, 29 жовтня 2012 08:16

У Запоріжжі під виглядом екзит-полу підкуповували виборців

У Запоріжжі під виглядом екзит-полу підкуповували виборців
ФОТО: 24tv.ua

Коли схему викрили і "соціологів доставили в райвідділ", прийшов голова райвідділу і наказав відпустити підозрюваних.

З 8 ранку і до 8 вечора біля кожної виборчої дільниці 75 округу працював нібито "екзит-пол" від Кальцевской компанії "Solving" (голова компанії в 2010-му році очолювала штаб Володимира Кальцева ред.). До людей, що нібито проводять опитування, підходили виборці з фірмовим флаєрами, заповнювали анкети, з метою отримання коштів. Про це нашому кореспондентові розповів кандидат у депутати у 75-му окрузі Богдан Василенко.

Центральна виборча комісія опрацювала майже чверть протоколів

"Люди, при спостерігачах підходять до "солвінгу", питали "Мені тут відзначатися?". Коли я був у 31-ї школі, одна бабуля звернулася до "соціологів" з подібним питанням прямо під час моєї розмови з керівником цієї компанії Світланою Походенко", - повідомляє Б. Василенко.

Щоб розібратися, кандидат у депутати викликав міліцію і разом з дівчатами, які проводили опитування, поїхав до райвідділу.

"У мене прийняли заяву і запросили в кімнату з жінками і урнами. Міліціонери пояснили, що зараз вони чекають, коли підвезуть документу по "екзит-полу". "Якщо їх не буде, ми жінок затримаємо і проведемо виїмку паперів з урн", - говорили служиві. - "Якщо ж документи будуть в порядку, то ми опломбуємо" урни "і у вашому (тобто моєму) супроводі доставимо їх в окружком". З таким порядком дій я погодився", - сказав Б. Василенко.

90% усіх кандидатів, що знялися з виборів, були технічними - КВУ

Однак, за словами політика, який прибув на місце, начальник райвідділу наказав ... відпустити жінок разом з урнами без яких-небудь дій.

"На мої протести і заклики до законності уваги ніхто не звернув ... По-моєму, це "опитування" проведене просто для підтвердження того, що мотивовані або залякані люди дійсно прийшли і проголосували", - говорить політик.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі під виглядом екзит-полу підкуповували виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути