середа, 14 листопада 2012 22:39

У законі прописано, що євроінтеграція - пріорітет України, і всі держслужбовці мають цього дотримуватися - екс-міністр

У законі прописано, що євроінтеграція - пріорітет України, і всі держслужбовці мають цього дотримуватися - екс-міністр
Володимир Огризко. Фото: ukranews.com

У законі України прописано, що євроінтеграція є стратегічною метою держави і тому в своїх оцінках ситуації всі посадові особи мають керуватися саме цим.

Так колишній міністр закордонний справ Володимир Огризко прокоментував Gazeta.ua заяву посла України в РФ про те, що Україна в перспективі може приєднатися до Митного союзу Росії, Білорусі й Казахстану, якщо в Європейському Союзі триватиме економічна криза.

Він наголосив, що дипломати мають виконувати закони тієї держави, від якої вони працюють.

"Дипломат, насамперед, керується у своїй діяльності Конституцію і законами своєї держави, у даному випадку, України. В Україні прийнято цієї владою закон про засади зовнішньої і внутрішньої політик, де чорним по білому написано, що Україна своєю стратегічною метою має вступ до Європейського Союзу. Цей закон ніхто не скасовував", - нагадав екс-міністр.

Він додав: "Більше того, днями, Секретар РНБО Андрій Клюєв заявив і підтвердив, що євроінтеграція є і залишається стратегічним напрямком розвитку країни. І в цьому випадку підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом є надзвичайно важливим для України".

Тому, на думку Огризка, посол, який дозволяє собі такі висловлювання, має відповісти перед відповідними структурами в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна повинна зменшити залежність економіки від експорту і грати в двох напрямках - експерт

"Отже, послу чи будь-якому іншому державному службовцю, треба насамперед керуватися тим, що написано в державному законі. Все інше є особистою думкою тієї чи іншої посадової особи, яку б високу, чи надвисоку посаду вона не займала, - наголосив екс-міністр. - Але це тема для щонайменше відповідної оцінки з боку державних українських органів".

Нагадаємо, що раніше посол України в РФ Владимир Єльченко в ході спілкування зі студентами Московського державного лінгвістичного університету заявив: "Ми не говоримо сьогодні ні "так", ні "ні" (щодо Митного союзу — ред.). Перспективи є. Якщо ці тенденції (зростання взаємної торгівлі з країнами Митного союзу), які сьогодні є, будуть зберігатися, - плюс ми бачимо кризові явища в ЄС, якщо вони будуть зберігатися, - то відповідь буде скоріше так, ніж ні".

Зараз ви читаєте новину «У законі прописано, що євроінтеграція - пріорітет України, і всі держслужбовці мають цього дотримуватися - екс-міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути