неділя, 11 вересня 2011 13:03

"У влади немає сформованої стратегії реформ, немає перспектив" - експерт

"У влади немає сформованої стратегії реформ, немає перспектив" - експерт

У нинішньої української влади відсутня стратегія в проведенні реформ, що може свідчити про її безперспективність, пише ZN.UA.

Про це заявив економіст, екс-глава Ради Національного банку Анатолій Гальчинський.

"Окремі рішення перспективи - це ще не стратегія. Стратегія - це передусім структурна збалансованість перспективних рішень. Ми ще дуже далекі від цього. Скажу більше: нездатність влади сформувати конструктивну стратегію перетворень обумовлює її безперспективність", - сказав він.

"Вітаю прагнення влади реалізувати ряд давно назрілих соціальних реформ, однак їх стрижнем має стати, в першу чергу, зміцнення креативного потенціалу працюючого населення, середнього класу - основи основ політичної стабільності та демократії. Без цього і пенсійна реформа, і інші кроки щодо захисту соціально вразливих верств населення не дадуть задекларованих результатів", - зазначив економіст.

За його словами, це ж можна сказати і про стратегію аграрних перетворень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постачання виробів АПК до Китаю буде перспективним для України - експерт

"Чому влада не концентрують уваги на головному - на відродження в Україну високоефективного фермерства, визнаного у всьому світі українського землеробського таланту? Чому проблема створення ринку землі не пов'язується не тільки зі створенням ефективних механізмів страхування ризиків та кредитування АПК, але і з максимальним посиленням уваги держави до проблем соціального і духовного розвитку села, зміцнення його кадрового потенціалу?" - апелює експерт.

"Стратегія - це не тільки економіка. Стратегія - це економічні і соціальні перетворення в їх органічній єдності. Влада не розуміє цього. Наслідки очевидні: податкова реформа і втрата довіри мільйонів підприємців. Подібне породжує і пенсійна реформа. Це ж очікує нас і в питаннях земельної реформи. Теза про загальну непопулярності реформ, яким прикриваються влади, тут недоречний. Непопулярними є системно розбалансовані, внутрішньо суперечливі реформи. Суть справи в цьому", - резюмував Гальчинський.

Зараз ви читаєте новину «"У влади немає сформованої стратегії реформ, немає перспектив" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути