пʼятниця, 07 травня 2010 11:37

Голова Івано-Франківської ОДА попросив Януковича підтримати АПК

Голова Івано-Франківської ОДА попросив Януковича підтримати АПК

Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк вбачає майбутню перспективу області й держави у розвитку економіки села.

"Але ґазда-одинак сам у цьому світі не виживе. Тому, потрібно створювати асоціації виробників молока, м"яса, буряків тощо, тобто вертикально інтегровані структури. Бо лише об"єднавшись, можна впливати на формування закупівельних цін, починати роботу від виробництва й закінчувати реалізацією продукції", - сказав кореспонденту Gazeta.ua Вишиванюк.

Обласний керівник на недавній нараді у Президента Віктора Януковича з питань бюджетної підтримки вітчизняного сільського господарства попросив главу держави змінити акценти в аграрній політиці держави.

Запропонував відкинути ті підходи "за яких реальні кошти надходили не до селян, а до аграрних латифундистів". І посприяти, щоб уряд виділяв кошти не на племінну справу, а на здешевлення банківських кредитів для аграріїв шляхом компенсації відсоткової ставки на них.

"Нині дуже важливо, щоб хлібороби отримували позики не під 27–29 відсотків, як це нині є, а під сім - дев"ять, максимум під десять, тоді як решту хай би покривала держава", - зазначив Вишиванюк.

Він запропонував урядові виділити на цю справу в масштабах країни хоча б три мільярди гривень. Каже, що за його розрахунками достатньо такої суми, щоб в підсумку сільське господарство країни отримало 20-мільярдну інвестицію.

Голова ОДА переконаний, що такий підхід унеможливить розкрадання бюджетних коштів, які виділяють на підтримку АПК. А головне - окрім сільського господарства, запрацює й фінансовий сегмент української економіки.

Янукович відразу доручив Міністерству фінансів врахувати цю пропозицію й відповідно перерозподілити бюджетні кошти, передбачені на розвиток АПК.

Пообіцяв голова ОДА й підтримку влади у вирощуванні екологічно чистої сільськогосподарської продукції. Зокрема заявив, що в обласному бюджеті будуть передбачені кошти, необхідні для проведення моніторингу земель у районах на їхню придатність для органічного землеробства.

Взагалі, за його словами, на конкретні справи, які працюватимуть на село, кошти будуть. Як і буде вихід на зовнішні ринки.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Голова Івано-Франківської ОДА попросив Януковича підтримати АПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути