вівторок, 28 серпня 2012 12:54

У Верховну Раду можуть потрапити більше 40 тушок - ЧЕСНО

У Верховну Раду можуть потрапити більше 40 тушок - ЧЕСНО
Верховна Рада оновиться лише на третину? Фото: newzz.in.ua

Нова Верховна Рада після парламентських виборів оновиться лише на третину.

Про це під час презентації оновленої методології щодо оцінювання кандидатів у народні депутати, сказала одна з організаторій руху ЧЕСНО Тетяна Пеклун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працюють у Верховній Раді менше 10% народних обранців - ЧЕСНО

"Серед кандидатів є ті, що були у парламенті останні 5 років. Є й такі, що там були і 10 років, і навіть 20. І знов хочуть туди потрапити. Таких претендентів  193 особи, які висуваються партіями, деякі з них будуть балотуватися за мажоритарними округами", - наголосила вона.

За словами Пеклун, у наступний парламент балотуватиметься 41 "тушка".

"Тушки, - найгірше явище українського парламентаризму за останні 5 років. Найбільше порушників критеріїв ЧЕСНО у Партії регіонів. Десять таких тушок потрапили у партійні списки. Відповідно по списку Партії регіонів - це депутати Баграєв, Васадзе, Сігал. У "Нашій Україні" - це Омельченко, у списку "Україна - вперед!" це Королевська та Суслов, "Україна майбутнього" - це пан Олійник. 31 із 41 тушки балотуватиметься по мажоритарці, з них 20 - шляхом самовисування. Ми застосовували декілька індикаторів, як кардинальна зміна політичного табору, так і вихід або виключення із фракції", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадському активісту за інтерв'ю про зловживання "регіонала" загрожує 15 діб арешту

Також за словами експерта від пратії "Правда" балотуватиметься тушка Ветвицький, від "Єдиного центру" - Петьовка, а від Радикальної партії - Ляшко.

"Одне з важливих нововведень ЧЕСНО - можливість виборців долучитися до моніторингу. Кнопка "повідом", яка нещодавно з'явилася на сайті ЧЕСНО, дозволяє надіслати інформацію, яку аналітикам ЧЕСНО не вдалося знайти. Очевидно, ми не зможемо лише своїми силами знайти порушення про тисячі кандидатів, але якщо підключаться громадяни, це може стати гарним прецедентом з контролю громадянського суспільства над владою", - додала Пеклун.

 

Зараз ви читаєте новину «У Верховну Раду можуть потрапити більше 40 тушок - ЧЕСНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути