вівторок, 07 серпня 2012 18:39

Спецтема: Луценко за ґратами

Янукович ігнорує Європу, бо в нього добрі стосунки зі США - політолог

Янукович ігнорує Європу, бо в нього добрі стосунки зі США - політолог
Політолог прогнозує не зовсім чесні парламентські вибори. Фото: sd.org.ua

Відмова Центрвиборчкому в реєстрації кандидатами в народні депутати ув'язнених Юлії Тимошенко і Юрія Луценка є очікуваною, вважає політолог Першої рейтингової системи Михайло Басараб.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Сенсацією ні для кого це не стало, - наголошує політолог. - Хоча щодо Юрія Луценка більше сумнівів у законності такого рішення. Адже вирок по його справі ще не вступив у силу. Але не секрет, що і для самої опозиції таке рішення очікуване. Днями я спілкувався з одним з кандидатів від "Батьківщини", який перебуває в прохідній частині списку. Він назвав своє місце на дві сходинки вище, бо був упевнений, що Тимошенко і Луценка не зареєструють".

На думку Басараба, список опозиції формувався з урахуванням цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович зробить усе, аби Тимошенко не вийшла з в'язниці - політолог

"Висунення Тимошенко і Луценка кандидатами в народні депутати було розраховане на публічний резонанс у країні і реакцію Європи, яка наполегливо вимагала від української влади допустити колишніх урядовців до виборів. Для Євросоюзу це сигнал того, що Янукович не збирається змінювати своє ставлення до ув'язнених опозиціонерів".

Ця ситуація стверджує, що президент знає більше про зовнішню політику, ніж пересічні громадяни, припускає фахівець.

"Мабуть, геополітична ситуація для нього є досить обнадійливою, раз він зміг собі дозволити ігнорувати прохання Європи. Нещодавно був витік інформації про те, що в Януковича нині добрі стосунки з адміністрацією США. Це додає йому впевненості у стосунках з Євросоюзом і Росією. Неспроста ж він ігнорує будь-які побажання і прохання європейських політиків. І це є похмурим передвісником для виборчої кампанії. Значить, адміністративна вертикаль влади може спокійно спотворювати результати виборів, займатися махінаціями, застосовувати адмінресурс. Це поганий сигнал для української громадськості про те, наскільки чесними будуть парламентські вибори", - підсумував Михайло Басараб.

Нагадаємо, члени ЦВК відмовилися реєструвати  кандидатами в народні депутати за списком Об'єднаної опозиції екс-прем'єра Юлію Тимошенко і екс-міністра МВС Юрія Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Янукович ігнорує Європу, бо в нього добрі стосунки зі США - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути