середа, 21 липня 2010 13:24

У Ющенка є особисті підстави називати Тимошенко паразитом

У Ющенка є особисті підстави називати Тимошенко паразитом

Заява екс-президента Віктора Ющенка про те, що "низка політичних сил, і в першу чергу БЮТ, паразитують на демократичному полі", може мати особисті підстави.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив Вадим Карасьов.

"Очевидно, це може означати повернення Ющенка в активну політику. Він починає це з критики Тимошенко, бо повернення Ющенка в політику означає боротьбу за лідерство в тому політичному електоральному і ідейному полі, яке знаходиться за межами "Партії регіонів". Сьогодні для Ющенка головним є об'єднання демократичних сил, але він не вважає Тимошенко демократичним лідером демократичних сил, тому хоче відмежуватися, діючи по ленінськи: для того, щоб об'єднатися, треба відмежуватися, вважаючи, що головна провина за поразку демократичних сил у 2010 році лежить саме на позиції політики Тимошенко", - каже політолог.

На думку Карасьова, Тимошенко єдиний конкурент Ющенка у демократичному таборі.

"Це ж не Яценюк і не Тягнибок підписували газові угоди на початку 2009 року, не Яценюк і не Тягнибок були прем'єр-міністрами і не є рівноважними за статусністю і реальним впливом Тимошенко. Б'ють по передових загонах. Тим більше, що Яценюк і, можливо, Тягнибок можуть бути елементами нової демократичної сили. Також я не виключав би тут особисте. Адже саме Ющенко ввів Тимошенко у велику політик, коли вона стала віце-прем'єром в уряді. Ющенко, незважаючи на попередження і заперечення тодішнього президента Кучми, двічі подавав її на прем'єрську посаду. Тому, однозначно, тут є особиста образа на особисту зраду. Тому що насправді в політиці дуже багато особистого. Хоча політики й кажуть, що це — тільки бізнес. У політиків, які є особистостями, а не просто політиками-функціями, багато особистого", - зазначив директор Інституту глобальних стратегій.

Політолог вважає, що для Ющенка є принциповим об'єднання демократичних сил без Тимошенко.

"Для того, щоб об'єднатися, треба відсіяти тих, хто претендуватиме на опозиційний вождизм. Треба розібратися між собою. А критика діючої влади нікуди не дінеться. Тим більше, Ющенко розуміє, що Янукович опинився при владі тільки тому, що в демократичних силах із 2005 року почався розкол. І не він був ініціатор цього розколу. Не було б розколу — не було б Януковича президентом. Тому для того, щоб ефективно боротися з владою, потрібно подолати розкол демократичних сил. І це може бути або з Тимошенко, або без Тимошенко. Ющенко вважає, що це можливо тільки без Тимошенко. І, очевидно, має на це і раціональні, і особисті підстави", - підкреслив Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка є особисті підстави називати Тимошенко паразитом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути