середа, 17 вересня 2008 19:34

У Ющенка порадили Тимошенко зі здорової голови на хвору

Прем"єр Юлія Тимошенко намагається перекласти відповідальність за свої прорахунки на президента Віктора Ющенка, вважають у його секретаріаті.

Коментуючи заяву Тимошенко про персональну відповідальність Ющенка за погіршення українсько-російських відносин, заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук заявив:

"Безперечно, заява прем"єр-міністра має свою мету. Адже сьогодні - коли уряду не вдалося приборкати в країні інфляцію та зупинити ріст цін, та ще й на порозі опалювального сезону - при відсутності домовленостей про ціну на газ - Тимошенко, вочевидь намагається відволікти увагу громадян від прорахунків у власній роботі, пояснивши їх начебто поганими відносинами з Росією та покладаючи відповідальність за це на президента України".

Гончарук зазначив, що Ющенко "завжди підкреслював важливість стратегічного характеру відносин України з Російською Федерацією".

"В останній телефонній розмові зі своїм російським колегою президент підтвердив налаштованість української сторони виключно на продовження конструктивного діалогу з Росією", - зазначив Гончарук.

Він окремо підкреслив, що саме Ющенко в ході зустрічей з керівництвом Росії виступає за створення між нашими країнами зони вільної торгівлі без вилучень і обмежень, що було зафіксовано при підписанні президентами України і Росії Плану дій до 2009 року.

"Прем"єр-міністру сьогодні можна порадити зосередити зусилля не на нагнітанні ситуації довкола українсько-російських відносин, а на ретельній підготовці до переговорів з російською стороною з усіх актуальних стратегічних питань наших взаємин", - вважає Гончарук.

Він додав, що йдеться і про виконання тих пунктів зазначеного Плану дій, що належать до компетенції уряду, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка порадили Тимошенко зі здорової голови на хвору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути