субота, 18 грудня 2010 12:28

У Тимошенко визнали, що її посадять

У Тимошенко визнали, що її посадять

Депутат Верховної Ради України, член фракції БЮТ-Батьківщина Сергій Соболєв вважає, що екс-прем'єрку Юлію Тимошенко посадять у в'язницю.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Інтер, відповідаючи на питання, чи буде Тимошенко арештована за порушеною проти неї справою.

"Вважаю, що, на жаль, так. Посадять", - сказав він.

В той же час, депутат Верховної Ради України, член фракції Партії регіонів, представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко на те ж питання відповів: "Так, якщо буде доведена її провина".

Як повідомлялося, 8 грудня лідер партії Батьківщина Юлія Тимошенко оприлюднила лист партії до членів Ради директорів МВФ. У ньому БЮТ наполягає, щоб в меморандумі про співпрацю між Україною і МВФ була передбачена добровільна відмова української влади від повернення з державного бюджету боргу швейцарському трейдеру RosUkrEnergo AG (RUE).

За словами Тимошенко, в листі також міститься прохання направити до України робочу групу МВФ для моніторингу і вивчення всіх обставин, пов'язаних з поверненням боргу RUE. Лідер БЮТ зазначила, що тільки після того, як в меморандумі буде позначено цю умову, Україна матиме право на отримання чергового траншу від МВФ.

Нагадаємо, 15 грудня, Тимошенко заявила, що Генеральна прокуратура України порушила щодо неї кримінальну справу за підозрою в нецільовому використанні коштів від продажу квот на викиди парникових газів.

Генпрокуратура повідомила, що з Тимошенко узята підписка про невиїзд. При цьому у відомстві підкреслили, що обвинувачення Тимошенко ще не пред'являлося і вона знаходиться в статусі підозрюваної. Також Тимошенко вручили нову повістку про виклик на допит в ГПУ 20 грудня в 14:00.

У свою чергу, члени фракції БЮТ заблокували трибуну і президію Ради з вимогою закрити справи проти лідерів опозиції. Депутати від меншини розвісили по сесійному залу плакати з написами: "Руки геть від Тимошенко!", "Припините політичні репресії!".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко визнали, що її посадять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути