субота, 14 серпня 2021 19:48

У стилі Рембо: як Зеленський їздив на військові навчання та що робив цього тижня
8

На початку тижня глава держави відправився із робочою поїздкою до Миколаєва
Фото: Офіс президента
Олена та Володимир Зеленські цього тижня привітали українську паралімпійську збірну
Золотий призер Олімпійських ігор у Токіо Жан Беленюк подякував Зеленському за "можливість у нелегкий час"
Відвідав острів Зміїний у Чорному морі, де спостерігав за навчаннями
У четвер Зеленський святкував день молоді

Президент Володимир Зеленський на початку тижня оглядав військові навчання на острові Зміїний та проводжав паралімпійську збірну на ігри в Токіо. Перша леді Олена Зеленська говорила про безбар'єрність та протидію домашньому насильству.

Чим ще запам'яталося президентське подружжя – у матеріалі Gazeta.ua.

На початку тижня глава держави відправився із робочою поїздкою до Миколаєва. Зеленського сфотографували поки він виходив з вертольоту у чорних сонцезахисних окулярах. Одягнув мілітарний одяг – штани, футболку та сорочку у кольорах хакі.

Відвідав острів Зміїний у Чорному морі, де спостерігав за навчаннями за участю командування об'єднаних сил Збройних сил та всіх видів і родів військ. Вдалося президенту і скуштувати обід у солдатській столовій.

У четвер Зеленський святкував день молоді. Провів зустріч із переможцями всеукраїнського конкурсу "Ukraine NOW". Юнакам пропонували чай, каву та цукерки. Не забув глава держави нагадати про Президентський університет. Початок роботи якого запланований через два роки.

Олена та Володимир Зеленські цього тижня привітали українську паралімпійську збірну, яка поїде на ігри у Токіо. Фотографувалися із спортсменами, які одягнули вишиванки у кольорах прапора. На фото подружжя тримається за руки. Поки проводили паралімпійців, золотий призер Олімпійських ігор у Токіо Жан Беленюк подякував Зеленському за "можливість у нелегкий час".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Форум, Хортиця, Єрмак – як минув тиждень Зеленських у фото

Перша леді 12 серпня відкрила міжнародну фотовиставку Photo Kyiv 2021 – "Не|видиме життя" в Національному заповіднику "Софія Київська". Виставка про безбар'єрність, якою опікується Олена Зеленська. На відкритття прийшов і прем'єр Денис Шмигаль.

Також Зеленська взяла участь у нараді уряду з питань протидії домашньому насильству. Розповіла про те, чого вдалося досягти за останні роки в цьому напрямі.

Кабінет міністрів затвердив суму в 70 млн грн на будівництво Президентського університету, який анонсував глава держави Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський заявив, що в Президентському університеті займатимуться підготовкою "людей майбутнього". Навчатимуть фахівців за напрямами: інформаційна та кібербезпека, штучний інтелект, нанотехнології, аерокосмічні та біотехнології. За словами Зеленського, студенти навчатимуться безкоштовно, а потім обійматимуть державні посади.

Заклад планують розташувати на території національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ) у Києві.

Зараз ви читаєте новину «У стилі Рембо: як Зеленський їздив на військові навчання та що робив цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути