Ексклюзиви
вівторок, 26 квітня 2022 07:06

Спецтема: Війна Росії проти України

У Штатах конфіскували майно російського олігарха Дерипаски - ЗМІ

ФБР вилучило багато предметів розкоші з двох американських маєтків російського мільярдера Олега Дерипаски.

Майно вилучили в рамках розслідування з приводу можливого ухилення ним від санкцій, повідомляє Bloomberg.

"Картина Дієго Рів'єри. Пара взуття Prada. Бейсбольна кепка. ФБР не повідомило, чому вилучило ці та інші предмети під час обшуків минулого жовтня, але причина тепер стає зрозумілою: федеральна влада підозрює російського мільярдера Олега Дерипаску в уникненні санкцій США", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що за тісний зв'язок із Путіним Дерипаска перебуває під американськими санкціями ще з 2018-го й обшук пов'язаних із ним маєтків у Вашингтоні та Нью-Йорку відбувся ще до російського вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США намагаються конфіскувати на Фіджі яхту "путінського гаманця" Керімова

Автор: Кріс Стром/Bloomberg
  Особняк у Вашингтоні, округ Колумбія
Особняк у Вашингтоні, округ Колумбія

"Серед вилучених із двох об'єктів нерухомості предметів є десятки робіт мистецтва, окуляри, взуття, домашнє приладдя, фінансові записи, рахунки за телефон й інші документи", - йдеться у повідомленні.

Зараз представники Дерипаски ведуть із правоохоронними органами США судову тяганину, вимагаючи скасувати санкції та повернути майно олігарха.

Майно російських олігархів, арештоване через санкції у зв'язку із розв'язанням Росією війни в Україні, навряд чи повернеться до попередніх власників. Йдеться, зокрема, про вилучені в росіян із путінського оточення яхти.

Понад 10 суперяхт загальною вартістю майже $2,3 млрд конфіскували або арештували в європейських портах за останні шість тижнів у межах масштабних санкцій, запроваджених проти російських олігархів після вторгнення РФ в Україну.

У порту Пальма-де-Майорки заарештували яхту Tango російського олігарха, голови ради директорів групи компаній "Ренова" Віктора Вексельберга, якого вважають одним із найбагатших людей Росії. Її вартість - €150 млн. Іспанська поліція спільно з Федеральним бюро розслідувань США обшукали й вилучили яхту.

Зараз ви читаєте новину «У Штатах конфіскували майно російського олігарха Дерипаски - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути