четвер, 13 серпня 2009 09:21

У США розповіли Медведєву про права України

У США розповіли Медведєву про права України

США підтримують право України на власний вибір і проведення суверенної політики, заявив представник держдепартаменту Філіп Кроулі.

"Україна є суверенною державою. Вона має право відстоювати свої інтереси тим способом, який вважає за потрібний. Я думаю, віце-президент Джозеф Байден (під час недавнього візиту на Україну) дав це зрозуміти... Україна має право ухвалювати власні рішення, у тому числі і про вступ до НАТО. І ми, поза сумнівом, підтримуємо це", - сказав Кроулі, коментуючи відкрите послання президента Росії українському колезі.

Глава РФ Дмитро Медведєв у вівторок направив відкрите послання Віктору Ющенку, в якому назвав політику України в роки його президентства відходом від принципів дружби і партнерства з Росією. Медведєв також повідомив про рішення поки не направляти на Україну нового російського посла і звинуватив Київ в тому, що він добивається розриву економічних зв"язків з Москвою в галузі енергетики і ставить під загрозу стабільне використання Росією і Україною газотранспортної системи.

Разом з тим, Кроулі підкреслив, що США зацікавлені в конструктивних взаєминах Москви і Києва.

Як повідомлялось, відповідь на критику російської сторони напередодні дала глава Секретаріату президента Віра Ульянченко.

За матеріалом: РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У США розповіли Медведєву про права України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути